reklama 11B

Evropský pohár žokejů 2016 v Chuchli zná vítěze

V sobotu se v Conseq Parku Velká Chuchle uskutečnil druhý ročník LOKO TRANS Evropského poháru žokejů, v jehož rámci se v devíti dostizích představilo šestnáct špičkových žokejů z jedenácti zemí Evropy. Přinášíme podrobnosti...
24.09.2016 21:08  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Výsledky jednotlivých dostihů byly bodovány a vítězem Poháru se nakonec stal trojnásobný český žokej-šampión Bauyržan Murzabajev, který v soutěži reprezentoval rodný Kazachstán. Celkem nasbíral 16 bodů a o dva body předčil pětinásobného českého a čtyřnásobného španělského šampióna Václava Janáčka. Třetí místo obsadil se ziskem 13 bodů hvězdný Francouz Gérald Mossé.
 
V úvodní Ceně společnosti BAK (IV. k., 2400 m) se jistě o dvě a čtvrt délky prosadil, popáté v kariéře vítězný, šestiletý sázkový outsider Lord Beccari (tr. Horová, stáj Falun, 15:1), v jehož sedle triumfoval dvojnásobný polský šampión Szczepan Mazur.
 
Cenu společnosti Genisoft (III. k., 1800 m) proměnil ve třetí kariérní plný zásah pětiletý Winner Stars (tr. Haris, Dostihová stáj Sedrik, 8:1), kterého výborně odjel francouzský žokej Julien Augé.
 
V handicapu společností Fides a Arqana (hdcp IV. k., 1600 m) dokázal třetí vítězství v řadě i v kariéře získat mírně favorizovaný čtyřletý Singapore Spice (tr. Drlík, stáj Alegres, 3:1), s nímž první sobotní triumf zaznamenal žokej Bauyržan Murzabajev.
 
Podruhé během odpoledne vyhrál žokej Julien Augé v Ceně společnosti TME Solutins (III. k., 3200 m), když s jeho asistencí třetího životního triumfu dosáhl čtyřletý Amadeon (tr. Vocásková, stáj Stanislav Chudáček, 4,5:1).
 
Druhé sobotní prvenství pro trenéra Jaroslava Drlíka přinesl v Handicapu společnosti Pemat Trading (hdcp II. k., 1200 m) čtyřletý sázkový favorit Sheik Yerbouti (Stáj Eliška, 3:1), který své páté kariérní vítězství vybojoval pod nejúspěšnějším slovenským žokejem historie, v Německu působícím Jozefem Bojkem.
 
Premiantem tradiční zkoušky dvouletých koní 80. LOKO TRANS Gerschova memoriálu (Listed, 1400 m) se stal potřetí startující a poprvé vítězný Sir Sun (tr. Urbánek, stáj Lokotrans, 15:1), kterého k překvapivému triumfu dovedl španělský žokej Roberto-Carlos Montenegro.
 
Hrdinkou Middle Lokotrans Slovakia (Listed, 1800 m) se stala pětiletá klisna Dally Hit (tr. Pejšková, stáj Hippolit Star Pejšková, 2,5:1), která splnila roli sázkové spolufavoritky, zaznamenala šesté letošní a osmé životní prvenství a přinesla důležité druhé sobotní vítězství žokeji Bauyržanu Murzabajevovi.
 
V Long Elkov Elektro (Listed, 2600 m) využil hvězdný francouzský žokej Gérald Mossé možnosti diktovat zpočátku pomalé tempo, načež v rychlé koncovce jím vedený šestiletý Always on Sunday (tr. R. Holčák, stáj Monte Negro, 8,5:1) před sebe již nikoho nepustil a lehce dosáhla šestého triumfu kariéry.
 
Vítězná cena z vrcholného Million Leram (Listed, 1400 m) se stěhovala do Rakouska, jelikož v jistě dominoval počtvrté v kariéře první čtyřletý Pretorian (tr. Prunk, Stall Žak d.o.o. ŽIRI, 6,5:1) s šestinásobným slovenským žokejem-šampiónem Jaroslavem Línkem.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE