reklama 11B

Dostihový festival 2016 ve Velké Chuchli

Nabité dostihové září v Conseq Parku Velká Chuchle odstartovalo v neděli Dostihovým festivalem se společností Conseq Investment Management, jehož vrcholy byly dvě nejvýznamnější srovnávací zkoušky tříletých a starších koní na klasických distancích...
04.09.2016 19:31  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Akce se uskutečnila pod záštitou a za osobní přítomnosti primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové.
 

Legendární Shamalgan po třech letech vyhrál

Po 38. Velké ceně Prahy CK Martin Tour (1600 m, 400 tis. ) paní primátorka dekorovala jako vítěze legendárního devítiletého ryzáka Shamalgana, jenž jako v dobách své největší slávy v koncovce přeřadil na vyšší rychlost a nástupem na vnější straně dráhy zvítězil. Někdejší dvojnásobný český Kůň roku 2010 a 2011, vítěz Gr.1 Premio Vittorio di Capua 2013 s kurzem 9:1 triumfoval poprvé od návratu po dvouletém působení z chovu, z nějž byl stažen kvůli nízkému zájmu francouzských chovatelů o jeho služby a umístěn zpět do tréninku. V jeho kariéře, ve které vydělal přes 10,5 mil. , šlo již o sedmý triumf. Žokej Milan Zatloukal se v tradičním mílovém testu prosadil podruhé, trenér Artur Resulov a majitel Ardak Amirkulov poprvé. Druhým místem se po nevydařeném Derby vrátila mezi nejlepší premiantka Jarní ceny klisen Partyday (ž. Havelková, tr. Luka, stáj PartyDay.CZ, 14:1), v těsném doběhu za finišovali čtyřletý Arif (ž. Murzabajev, tr. Šavujev, stáj Valentin Bukhtoyarov, 13:1) a pětiletá spolufavoritka, poprvé po pěti startech poražená Dally Hit (ž. Palík, tr. Pejšková, stáj Hippolit Star Pejšková, 2,4:1), nejlepší pětici doplnila vítězka loňských Jarních cen klisen v ČR i SR Dumnonia (ž. Pavlíček, tr. Tůma, stáj Dr. Charvát, 5:1).
 

Icar poprvé vítězný v Praze

V 38. Conseq Velké ceně českého turfu (2400 m, 400 tis. ) se po boji o krk prosadil sázkový druhý spolufavorit (4:1), čtyřletý valach Icar, jehož žokej Petr Foret tímto triumfem završil nedělní čistý a kariérní pátý hattrick, zároveň se podruhé zapsal mezi vítěze tohoto dostihu, zatímco trenér Michal Lisek a DS Pegas jej vyhráli premiérově. Icar na kontě řadu tuzemských i zahraničních umístění, naplno však skóroval poprvé od svého vítězného debutu před dvěma lety ve Francii a v kariérním zisku nyní překonal hranici jednoho miliónu korun. V koncovce pomaleji rozběhnutého dostihu se na druhé příčce překvapivě udržela pětiletá Lužnice (ž. Palík, tr. Tajmr, stáj Strojírna Litvínov, 10:1), o délku třetí skončil předloňský premiant Aztek (ž. Murzabajev, tr. T. Váňa, stáj Dr. Charvát, 4:1), za nímž pětici dotvořili Solar Eclipse (ž. Šafář, tr. Wroblewski, stáj TVD, 8:1) a sázkový favorit Always on Sunday (ž. Vokálková, tr. R. Holčák, stáj Monte Negro, 2,3:1).
 

Další dění:

Začátek programu měl ve své režii žokej Petr Foret, který nejprve opanoval Cenu Fondů Parvest (III. k., 1200 m) pro dvouleté koně v sedle favorizované Fanegy Star (tr. Juránek, stáj Rabbit Trhový Štěpánov, 2,6:1), zvítězivší poprvé ve druhém životním startu.
 
Následně žokej Foret dovedl vítězně do cíle Ceny EBF (III. k., 1400 m) pro nezvítězivší dvouleté i bělouše Gold Evasive (4:1), jehož trenér Michal Lisek a stáj DS Pegas triumfovali v součtu s Conseq VC českého turfu během programu dvakrát.
 
Cenu Irish Thoroughbred Marketing (hdcp II. k., 1800 m) proměnil ve čtvrté životní prvenství poctivý bílý valach Stáje Luka-Mandak Dzinfizz (tr. Zobal, 6,5:1), jeho žokej Bauyržan Murzabajev završil víkendový hattrick, když o den dříve vyhrál dva dostihy v Berlíně.
 
V Ceně Fondů Conseq Invest (hdcp III. k., 1800 m) se při čtyřiadvacátém životním startu premiérového triumfu dočkal pětiletý valach stáje BoKa Seniors Namid Star (tr. Růžičková, 5,5:1), jeho jezdkyně Kateřina Hlubučková zas ukončila dvouměsíční čekání na letošní deváté prvenství.
 
V Ceně NN Fondů (hdcp IV. k., 1800 m) pro žákovské a mladé jezdce se po zranění na dráhu vrátil pátým životním triumfem žák Adam Florian, s jehož asistencí dosáhl již osmého kariérního vítězství zkušený osmiletý valach Yes Man (tr. germič, stáj J.T.K.-Bečková-Germič, 4:1).
 
Cenu ZFP (hdcp III. k., 2400 m) proměnila ve druhý letošní i životní triumf tříletá klisna Nicole Megan (tr. Blažková, stáj Joly, 8:1), její žokej Milan Zatloukal získal druhé nedělní vítězství, a zaznamenal tak dvaatřicáté double své kariéry.
 
Také vítězka závěrečné Ceny Conseq penzijní společnosti (hdcp IV. k., 1400 m) se prosadila podruhé v kariéře, byla jí pětiletá klisna Drtina (tr. Berthier, Stáj Filip, 7,5:1) s jezdkyní Pavlínou Filipovou, triumfující v tomto roce počtvrté.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE