reklama 11A

Dostihový den EXPA NAILS 2016 ve Velké Chuchli

Sezona v Conseq Parku Velká Chuchle vstupuje do svého závěrečného měsíce, 1. říjnovou neděli se uskuteční letošní 16. metropolitní dostihový den. Celkem se uskuteční devět dostihů, z nichž dvě třetiny tvoří vyrovnané a sázkařsky zajímavé handicapy...
29.09.2016 13:58  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Na startovních listinách je 81 koní a 29 jezdců, úvodní dostih startuje ve 13 hodin, areál Conseq Parku bude otevřen od 11 hodin.
 

V hlavní roli klisny

Sázkovou mírnou favoritkou jedenáctky aktérek vrcholu nedělního programu, Ceny EXPA NAILS (14. Memoriálu Harryho Petrlíka, 1600 m, 90 tis. , 3l. a st. klisny) je zkušená šestiletá ryzka, v posledních třech startech (mj. Cena Nory Jeane či Velká cena BBAG) stříbrná Kobi (tr. Hulínský, stáj Protedon-Hulínský), v jejímž sedle bude o druhé vítězství v tomto dostihu usilovat žokej Jiří Chaloupka. Největšími soupeřkami by měly být druhá z letošního Oaks a třetí z Jarní ceny klisen Venillia (j. Hlubučková, tr. Růžičková, stáj i chov. Orling) a čtvrtá z červencové bratislavské Ceny Pat’s Music Romanetta (ž. Rája, tr. Haris, stáj Scuderia La Faina).
 
Solidní vyhlídky rovněž mají další tříleté kandidátky Diredawa (ž. Verner, tr. Petrlík, stáj ZZN Polabí-Luka), které se sice nepovedlo Oaks, ale před ním dosáhla tří vítězství v řadě, Lacorana (j. Andrésová, tr. Horáková, Albert Stolany), jež však nestartovala od pátého místa v Jarní ceně klisen, a Rabbit Percy (ž. Laube, tr. Juránek, stáj Rabbit Trhový Štěpánov), bronzová z Jarní ceny klisen v Bratislavě a účastnice Oaks v ČR i SR.
 
Na handicapové scéně si solidně vedou Jamari (ž. Foret, tr. Schillová, stáj Eliška-Schillová), Detekce (ž. Murzabajev, tr. Vrba, stáj Vrba Rokytnice Slavičín) a Loop Love (ž. Havelková, tr. Urbánek, stáj Lokotrans), po jarních překážkových pokusech se na roviny vrátila loňská dvojnásobná vítězka Iwnianka (j. Danišová, tr. Wroblewski, stáj Eva Nieslaníková), třetí příčkou v menším slušovickém sprintu se nedávno po čtyřměsíční odmlce připomněla tříletá Celine My Heart (tr. Syslová, stáj Jezdecké potřeby Ostrava), jíž povede vítězná žokejka z minulého ročníku Vendula Korečková.
 

Další dostihový program:

13.00 – Cena Fitmin Lifetime Nutritional Programme (III. k., 1600 m): v předposlední kapitole celoročního chuchelského seriálu pro dvouleté nezvítězivší koně českého chovu jsou favority dosud dvakrát umístění Mujahid Brave a Hordubal.
 
13.30 – Cena společnosti Pražské vodovody a kanalizace (prout. . IV. k., 3300 m): v předposledním pokračování podzimní překážkové série o PohárPraha nastoupí proti čtveřici soupeřů k ostře sledované skokanské premiéře elitní vytrvalec Aztek.
 
14.00 – Cena společnosti KomTes (hdcp V. k., 1400 m): také z řady dostihů pro žáky a mladé jezdce Hipospol Cupu zbývají dva závěrečné díly, v tom nadcházejícím se představí devět aktérů.
 
14.30 – Cena společností EPLcond a Edikt (hdcp IV. k., 1400 m): také v delším sprintu, ale o kategorii výše, kandiduje třináct účastníků, trio Ibar, Drtina a Marika nastoupí po vítězstvích ze svých posledních startů.
 
15.00 – Cena společností D & Z a Energie stavební a báňská (hdcp III. k., 1200 m): na nejkratší nedělní distanci je vyrovnaná sestava jedenácti sprinterů, po sérii umístění by letošní první triumf mohl atakovat spolehlivý Stormico.
 
16.00 – Cena společnosti G-servis Praha (hdcp III. k., 1800 m): v zajímavém osmičlenném poli prvního z trojice středotraťařských handicapů jsou i nedávný sprinterský vítěz Monte Christo, progresivní tříletá Sába či devítiletý matador s někdejší elitní výkonností Malq.
 
16.30 – Cena společnosti ProTrade (hdcp IV. k., 1800 m, I. odd.): v posledních startech těsně druhé Adrasteia a Drama by měly být hlavními adeptkami na vítězství v předposlední položce programu.
 
17.00 – Cena společnosti VMI Silesia Group (hdcp IV. k., 1800 m, II. odd.): ohledně možných preferencí tomu je podobně také v závěrečném dostihu, do nějž dva týdny po druhých místech nastupují Annie a Montepucini, k nimž je však nutno počítat i poctivou Sun For Life, v minulém vystoupení těsně bronzovou.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE