reklama 11C

Chuchle zažije 14. dostihový den letošní sezóny

Dění v Conseq Parku Velká Chuchle pokračuje 18. září letošní čtrnáctou kapitolou, jíž bude Dostihový den Znovínu Znojmo, a. s. Celkem se uskuteční osm dostihů, z nich dva pro dvouleté koně a šestice vyrovnaných handicapů. Více v tiskové zprávě.
14.09.2016 14:57  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Kvarteto atakuje hattrick

 
Hlavním bodem programu je Cena společnosti Znovín Znojmo, a. s. (hdcp II. k., 2200 m) s osmi účastníky a hned čtyři z nich budou usilovat o letošní třetí vítězný zápis. Tříletá Nicole Megan (ž. Murzabajev, tr. Blažková, stáj Joly) dokonce o čistý hattrick, prosadila se v červencových Kolesech mezi nezvítězivšími a hodnotný druhý plný zásah přidala před dvěma týdny v delším trojkovém handicapu na pražské dráze.
 
Také pětiletý Seep (ž. Verner, tr. Petrlík, stáj DAR) svůj předchozí start vyhrál, když si také během prvního zářijového víkendu poradil s nejvyšší zátěží na mimoňském závodišti, a zvítězil i ve svém vstupu do sezóny v dubnových Karlových Varech. Tam si v Jarní ceně premiérové prvenství zapsal i tříletý Alpheus (ž. Rája, tr. J. Váňa, stáj Joly), poté vítězný také v mosteckém Memoriálu dr. Frankenbergera, avšak v dalších (jedničkových) startech neumístěný.
 
Čtvrtým letošním dvojnásobným vítězem v poli je tříletý Fabryan (j. Hlubučková, tr. T. Váňa, stáj Michaela-Hruboš), který také triumfoval před dvěma měsíci v Kolesech a následně v Karlových Varech. V Mimoni sice podlehl Seepovi a dalším dvěma soupeřkám, nyní však ponese výrazně nižší zátěž, stejně jako tehdy za ním pátý Best Box (j. Hrouda, tr. Hurt, stáj Autocentrum BUPI), který si po dvou výhrách připsal vloni i předloni, letos ale zatím na premiérový triumf čeká.
 
Spolehlivou výkonnost vykazuje tříletý Secretive Lord (ž. Mach, tr. Juránek, stáj Rabbit Trhový Štěpánov), čtvrtý z Velké červnové ceny a následně neumístěný v Českém derby obsadil v dalších třech vystoupeních pod vyššími hmotnostmi, včetně nedávného startu v rakouském Ebreichsdorfu, druhá místa. Stříbrná doběhla v minulém startu také pětiletá Čáryrejka (ž. Havelková, tr. Vrba, stáj Vrba Rokytnice Slavičín), na Nicole Megan jí chybělo jen půl délky, ale zde nastupuje nevyvážená (podle propozice by měla nést nižší než minimální hmotnost), a to její teoretické šance zmenšuje.
 
Podobně je na tom devítiletý valach Malq (ž. Janáčková, tr. Sůrová, stáj Estrella), matador sestavy, který svého času dokázal získat mj. dvě druhá místa ve Velké ceně Prahy, avšak letos se vrátil na dráhu po pětileté pauze a k někdejší výkonnosti se zatím nepřiblížil.
 
Cena společnosti Znovín Znojmo, a. s. (hdcp II. k., 2200 m) začíná v 16.00.
 

Další dostihový program – neděle 18. září:

 
13.00 – Cena EBF (III. k., 1600 m): mezi devíti nezvítězivšími dvouletými mají nejvyšší ambice při debutu třetí Good Sign a před dvěma týdny čtvrtý Mujahid Brave.
 
13.30 – Cena SUSPRO, s. r. o. (hdcp III. k., 1600 m): v prvním ze šesti handicapů by prvního tuzemského vítězství mohl dosáhnout minule těsně druhý College Succes.
 
14.00 – Cena portálu Fitmin & TURF Magazín (III. k., 1400 m): další díl seriálu pro nejmladší nezvítězivší české odchovance má na startu i trojici Trinis, Golden Sarah a Hordubal, umístěnou na druhé až čtvrté příčce v minulé kapitole.
 
14.30 – Cena Lionela (hdcp V. k., 1200 m): na sprinterské distanci se nejprve představí tucet uchazečů, už dvanáctý letošní start se zde bude snažit v premiérový plný zásah proměnit zkušená Our Lass.
 
15.00 – Cena ADELI Medical Center (hdcp IV. k., 1200 m): následně se představí jedenáct sprinterů, mezi kterými se pokusí na jistý triumf z konce srpna navázat čtyřletý Sorahho.
 
15.30 – Cena 110 let závodiště ve Velké Chuchli (hdcp IV. k., 1800 m): na střední trati změří síly dalších dvanáct kandidátů, obsazení úřadujícím šampiónem Bauyržanem Murzabajevem zvyšuje šance šestiletého Montepuciniho.
 
16.30 – Cena Vision (hdcp V. k., 2400 m): stejně tak v závěrečné vytrvalecké položce nejúspěšnější žokej posledních sezón posiluje vyhlídky svého koně, jímž tu bude nedávná vítězka z Mimoně, čtyřletá Annie.
 
Zdroj: Dostihový infoservis



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE