reklama 11D

Pražské PlayOffs s účastí členů Rome Gladiators

ikonka

Čtrnáct kol má za sebou letošní série Global Champions League a vrchol v podobě Super Cupu v rámci Prague PlayOffs se blíží. Do jeho startu zbývají pouze dva mítinky. Jistou účast v prosincovém klání v Praze mají jezdci celku Rome Gladiators.
23.08.2018 18:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Ti drží pozici číslo tři v průběžném pořadí ligového žebříčku. V sezoně 2018 dosáhli na vítězství dvakrát, a to 30. června v Monaku a 11. srpna v nizozemském Valkenswaardu.
 
Na obou triumfech měl lví podíl brazilský reprezentant Marlon Módolo Zanotelli, který v seriálu letos sedlá nejčastěji třináctiletého hřebce Rock´n Roll Semilly a dvanáctiletou ryzku Sirene de la Motte. Módolo Zanotelli působí dlouhodobě v Evropě. V roce 2014 se účastnil Světových jezdeckých her (WEG), kde s národním družstvem Brazílie obsadil páté místo a o rok později byl v týmovém hodnocení čtvrtý na Panamerických hrách. V celosvětovém žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI) je ve čtvrté desítce.
 
Dalším želízkem v ohni z řad Římských gladiátorů je Belgičan Constant van Paesschen, který právě s brazilským kolegou dosáhl na zmíněná dvě vítězství v lize. Teprve čtyřiadvacetiletý rodák z Bruselu má k dispozici výjimečného bělouše Jilberta van´t Ruytershof, s nímž v Monaku a Valkenswaardu zaznamenal vždy dvě bezchybná kola. Ve své kariéře má stříbro a bronz z evropského šampionátu dětí z roku 2006. 
 
Vůbec nejlépe z členů Rome Gladitors si ve světovém srovnání stojí Ital Lorenzo de Luca, který se pohybuje na rozhraní druhé a třetí desítky žebříčku. S italským národním týmem se pravidelně účastní Pohárů národů. Za sebou má účast na Světových jezdeckých hrách v roce 2014 v Caen, ve finále Světového poháru 2017 a pravidelně startuje na evropském šampionátu. Do seriálu Global Champions se zapojil v roce 2016 a největší hvězdou v jeho stáji je jedenáctiletý belgický plemenný hřebec Halifax van het Kluizebos. Výborných výsledků dosahuje také s valachem Limestone Grey. 
 
Další zkušenou členkou týmu je Američanka Laura Kraut. Její úspěchy na světových kolbištích bychom těžko vyjmenovali. Ve sbírce má zlato ze soutěže družstev na olympijských hrách v roce 2008 v Číně a týmové stříbro má z WEG 2006 v Cáchách. Do finále Světového poháru se za svou kariéru kvalifikovala dvanáctkrát. V nejvyšších soutěžích sedlá nejčastěji klisnu Zeremonii nebo holštýnského valacha Deauville S.
 
V neposlední řadě je dalším platným členem Římských gladiátorů egyptský reprezentant Abdel Saïd, jehož hvězda začala stoupat, když se přesunul v roce 2010 do Belgie. Pravidelně se účastní nejvyšších soutěží včetně Světového poháru, z jehož Grand Prix má již jedno vítězství. Řadu medailí má z kontinentálních her a mistrovství Pan Arab Games. V sérii Global Champions nejčastěji závodí s jedenáctiletým valachem Callistem, hnědku Venise du Reverdy a belgického valacha Jumpy Van De Hermitage.
 
Ligové klání vyvrcholí při speciálním finále v rámci galashow světového parkuru Prague PlayOffs, která proběhne v pražské O2 areně od 13. do 16. prosince. Do takzvaného Super Cupu postoupí šestnáct nejvýše postavených týmů z žebříčku Global Champions League a Rome Gladiators mezi nimi bez pochyby nebudou chybět.
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE