reklama 11A

Prvním účastníkem Prague PlayOffs 2018 je Brash

ikonka

Největší závod letošní sezony v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – už zná svého prvního účastníka. V pražské O2 areně nebude od 13. do 16. prosince, kdy se galashow světového parkuru uskuteční, chybět Scott Brash...
28.03.2018 10:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Britský jezdec se kvalifikoval do Longines Global Champions Super Grand Prix, v níž se představí šestnáct vítězů letošních závodů Grand Prix. Brash triumfoval s klisnou Ursulou XII v úvodním podniku seriálu Global Champions League v Mexico City.

„Jsem tím vítězstvím unešen. Ursule je sedmnáct let a toto vítězství pro nás hodně znamená. Možná je to její poslední sezona, tudíž cenné vítězství v Mexiku je pro nás všechny velkou odměnou,” řekl Scott Brash po závodu v Mexico City. 

„Super Grand Prix je pro nás jezdce skvělou soutěží, k níž směřujeme veškeré své úsilí. Věřím, že v Praze to bude vzrušující akce, vždyť je to úplně nový koncept, a navíc se poprvé uskuteční jako halový podnik. Letošní sezona se posunula opravdu na zcela novou úroveň a jsem nadšený, že nebudu chybět mezi aktéry klání v Praze,” dodal. „Celkem nás v seriálu čeká šestnáct závodů a samozřejmě by bylo skvělé vyhrát celou sérii. Ale ještě je před námi hodně skákání!”

V Grand prix v Mexico City se neztratil ani Gerco Schröder, člen týmu Prague Lions. V celkovém hodnocení skončil na šestém místě. „Je to skvělá soutěž s nejlepšími jezdci a jsem rád, že s nimi závodím na tak vysoké úrovni,” řekl nizozemský jezdec. Po úvodním kole Global Champions byl spokojený, stejně jako jeho kolegyně Anna Kellnerová. Prague Lions obsadili celkovou devátou pozici. 

Týmovou soutěž vyhrála sestava Miami Celtics. Zakladatel Global Champions League Jan Tops si pochvaloval mimořádně silnou konkurenci v soutěži. „Každým rokem se zlepšujeme. Miami Celtics se k vítězství prodrali nahoru z pátého místa a ukazuje se, že možné je cokoliv – o to jsme v naší soutěži usilovali: zachovat napětí až do samotného konce,” řekl Tops.  „Letos máme deset až patnáct týmů, které můžou vyhrát. V každém sportu na světě, podívejte se třeba na Formuli 1 nebo na fotbal, se najdou tři nebo čtyři takové týmy, ale my jich máme víc než deset. Je to skvělé!”

Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 – kvalifikovaní jezdci – Mexico City: Scott Brash. 

Global Champions League – pořadí po 1. kole: 1. Miami Celtics, 2. Paris Panters, 3. Valkenswaard United, 4: London Knights, 5. Berlin Eagles, 6. Doha Fursan Qatttar, 7. Rome Gladiators, 8. Montreal Diamonds, 9. Prague Lions, 10. Shanghai Swans, 11. St. Tropez Pirates, 12. Madrid in Motion, 13. Scandinavian Vikings, 14. Hamburg Giants, 15. Chantilly Pegasus, 16. New York Empire, 17. Cannes Stars, 18. Cascais Charms, 19. Monaco Aces.
 

Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE