reklama 11C

Shanghai Swans třetí tým s vidinou Prague PlayOffs

ikonka

Jezdci týmu Shanghai Swans vyhráli na přelomu května a června v St. Tropez soutěž Global Champions League a stali se tak dalšími žhavými adepty na účast v prosincovém Super Cupu, který se odehraje během prosince v Praze při Prague PlayOffs.
13.06.2018 10:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Celkem šestnáct nejvýše postavených družstev na žebříčku seriálu Global Champions League zavítá v adventním čase do Prahy na galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Během takzvaného Super Cupu se tam rozhodne o celkovém vítězi ročníku 2018.
 
Členové družstva Shanghai Swans k tomu udělali výrazný krok při šestém kole v St. Tropez, kde zvítězili ve dvoukolové ligové soutěži. V hlavní roli se ve známém letovisku na Azurovém pobřeží představili Brazilec Pedro Veniss a německý jezdec Daniel Deusser. Oba dokázali překonat dva parkury na nejvyšší úrovni obtížnosti bez chyb a připsali tak Šanghajským labutím maximální bodový příděl do žebříčku seriálu.
 
Právě Daniel Deusser je jedním z nejzkušenějších členů družstva. Šestatřicetiletý skokan je dlouholetou oporou německé národní reprezentace, má stříbro z roku 2013 z mistrovství Evropy, kde zazářil v sedle Corneta D´Amour. O rok později se stejným koněm vyhrál finále Světového poháru a na Světových jezdeckých hrách v Normandii dokončil čtvrtý v týmové soutěži.
 
Brazilský reprezentant Pedro Veniss také není ve světovém parkurovém sportu žádným nováčkem. Dvakrát soutěžil na olympijských hrách, v roce 2008 v Číně o osm let později na domácí půdě v Riu de Janeiru. Pravidelně se účastní Světových jezdeckých her a je držitelem zlata z Panamerických her z roku 2007.
 
Dalším matadorem v barvách Shanghai Swans je Švýcar Pius Schwizer. Ve svých pětapadesáti letech má na svém kontě týmový bronz z olympiády v Číně 2008 a zlato rovněž ze soutěže družstev na mistrovství Evropy o rok později. Na olympijský hrách v roce 2012 v Londýně skončil se švýcarským družstvem čtvrtý. 
 
Pětici doplňují Ir Shane Sweetham a Britka Alexandra Thornton. Sweethamovi je sedmatřicet let a je členem irského družstva na závodech CSIO v Pohárech národů. Dokázal vybojovat první místo v La Baule, dvojitou nulu v Nations Cupu v Dublinu i Cáchách. 
 
Alexandra Thornton zastává v celku Shanghai Swans pozici jezdce ve věkové kategorii U25. Přes svůj mladý věk má za sebou vysoká umístění ve Velkých cenách včetně výhry na CSI Le Vaudreuil. Několikrát byla zařazena i do britského národního týmu pro soutěže Pohárů národů. 
 
V pořadí družstev drží Shanghai Swans po sedmém kole ve francouzském Cannes třetí místo se 115 body. Na druhé příčce jsou se 148 body Valkenswaard United, vedoucí London Knights na ně mají náskok 5 bodů.
 
Finálový Super Cup určený nejlepším šestnácti celkům seriálu Global Champions League proběhne v pražské O2 areně ve dnech 13. – 16. prosince. Podrobné informace k Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Photo Stefano Grasso/GCL



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE