reklama 11A

Čtvrtým účastníkem Prague PlayOffs 2018 je Maher

ikonka

Největší závod letošní sezony v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 - zná dalšího, v pořadí 4. účastníka. V pražské O2 areně nebude od 13. do 16. prosince, kdy se galashow světového parkuru uskuteční, chybět ani Ben Maher.
09.05.2018 11:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Britský jezdec se kvalifikoval do Longines Global Champions Super Grand Prix, v níž se představí šestnáct vítězů letošních závodů Grand Prix, poté, co triumfoval s koněm Explosion W ve čtvrtém podniku seriálu v Madridu.

Ben Maher se přidal k trojici Scott Brash (GBR) - Edwina Topsová-Alexanderová (AUS) - Gregory Wathelet (BEL), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili jako vítězové prvních tří podniků seriálu Global Champions. Maher ovládl “zastávku” číslo čtyři ve španělské metropoli.  “Explosion je skvělý kůň, který se navíc v letošní sezoně opravdu zlepšil. Způsob, jakým závodí, mu nebere moc energie. Je to hodně rychlý kůň, který využívá svou přirozenou sílu. Ale teď si na chvíli odpočine,” řekl Maher po závodech v Madridu. 

Pětatřicetiletý Ben Maher patří k nejzkušenějším jezdcům v rámci Global Champions. V Madridu uspěl v závodě jednotlivců a v týmové soutěži výrazně pomohl k triumfu London Knights, kteří jsou průběžně na první pozici celkového hodnocení Global Champions League. Z olympijských her v Londýně 2012 vlastní zlatou medaili z týmové soutěže, za níž obdržel od britské královny Alžběty Řád britského impéria. S týmem Velké Británie je mistrem Evropy z roku 2013 v soutěži družstev, na stejném šampionátu získal také stříbro v soutěži jednotlivců. “Ben Maher je společně se Scottem Brashem zcela jistě favoritem na celkové vítězství v seriálu,” řekl Jan Tops, zakladatel Longines Global Champions Tour.

Seriál Global Champions pokračuje pátým dílem v Hamburku už o víkendu – 10. až 12. května.

Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team. 

Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 

Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE