reklama 11A

Čtrnáctým účastníkem Prague PlayOffs je Schuttert

ikonka

Čtrnáctým účastníkem Global Champions Prague PlayOffs, který se v pražské O2 areně uskuteční od 13. do 16. prosince, je Frank Schuttert. Nizozemec se kvalifikoval do Longines Global Champions Super Grand Prix jako vítěz klání ve Valkenswaardu…
14.08.2018 13:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Čtyřiadvacetiletý nizozemský jezdec Frank Schuttert se ve Valkenswaardu postaral o velké překvapení. Vždyť v Global Champions Tour startoval teprve podruhé! I proto po triumfu stěží hledal slova. „Tohle je moje první vítězství v závodě pětihvězdičkové kategorie. Na tenhle moment jsem čekal,” vypravoval. „Je fantastické, že se mi to povedlo před holandským publikem, splnil se mi sen. Vůbec jsem to nečekal. Vždyť ani nejsem členem žádného týmu pro Global Champions League. Ale možná po dnešku už příští rok budu,” říkal spokojeně po triumfu, který dosáhl v sedle desetiletého hřebce jménem Chianti’s Champion.
 
Schuttertův triumf byl navíc mimořádně těsný – vyhrál o setinu sekundy před Němcem Marcusem Ehningem, třetí skončil jeho krajan Christian Ahlmann. Na čtvrté pozici figuroval Niels Bruynseels, člen týmu Prague Lions.
 
„Je fantastické vidět v Grand Prix nové mladé tváře. Vidět, že někdo z nižších příček žebříčku může dosáhnout velký úspěch. Je to skvělý závodník a zaslouží si to.  Jsem pyšný, že se Frank kvalifikoval na Prague PlayOffs,” pochvaloval si Jan Tops, zakladatel seriálu Global Champions.
 
Frank Schuttert startoval v Global Champions Tour teprve podruhé, premiéru absolvoval jako mladík před pěti lety. „Vyhrát před takovými skvělými jezdci, to bych nikdy nečekal! Mým záměrem bylo dostat se letos na Světové jezdecké hry, na které se opravdu těším. A nyní ještě pojedu do Prahy, což je v rámci Global Champions Tour nová akce. Dostal jsem jedinou šanci a využil ji, je to perfektní,” dodal.
 
Frank Schuttert se přidal k sestavě jezdců ve složení Scott Brash (V. Brit.) – Edwina Topsová-Alexanderová (Austr.) – Gregory Wathelet (Belg.) – Ben Maher (V. Brit.) - Harrie Smolders (Hol.) - Carlos Lopez (Kol.) - Peder Fredricson (Švéd.) - Nicola Philippaerts (Belg.), - Shane Breen (Ir.) – Sameh El Dahan (Egypt) - Daniel Deusser (Něm.) - Alberto Zorzi (It.) - Ludger Beerbaum (Něm.), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili díky úspěchům v předešlých podnicích seriálu Global Champions.
 
Série Global Champions pokračuje v Římě (6. – 9. září). Podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Zajímavosti z výsledků
Global Champions League – Valkenswaard: 1. Rome Gladiators, 2. Valkenswaard United, 3. Doha Fursan Qatar, 4. Montreal Diamonds, 5. Monaco Aces, 6. Shanghai Swans, 7. Madrid in Motion, 8. Cannes Stars, 9. Prague Lions, 10. Chantilly Pegasus, 11. Hamburg Giants, 12. Scandinavian Vikings, 13. Cascais Charms, 14. Miami Celtics, 15. Paris Panters, 16. New York Empire, 17. London Knights, 18. Berlin Eagles, 19. St. Tropez Pirates.
 
Global Champions League – pořadí po 14. závodě: 1. London Knights 304, 2. Valkenswaard United 286, 3. Rome Gladiators 225, 4. Shanghai Swans 221, 5. Miami Celtics 214, 6. Montreal Diamonds 209, 7. Scandinavian Vikings 199, 8. Madrid in Motion 193, 9. St. Tropez Pirates 186, 10. Prague Lions 174, 12. Doha Fursan Qatar 169, 13. Monaco Aces 159, 14. Paris Panthers 148, 15. Cannes Stars 125, 16. Chantilly Pegasus 122, 17. New York Empire 114, 18. Hamburg Giants 106, 19. Cascais Charms 103.
 
Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 - kvalifikovaní jezdci - Mexico City: Scott Brash (V. Brit.), Miami Beach: Edwina Topsová-Alexanderová (Aust.), Šanghaj: Gregory Wathelet (Belg.), Madrid: Ben Maher (V. Br.), Hamburk: Harrie Smolders (Hol.), St. Tropez: Carlos Lopez (Kol.), Cannes: Peder Fredricson (Švéd.), Cascais: Nicola Philippaerts (Belg), Monako: Shane Breen (Ir.), Paříž: Sameh El Dahan (Egypt), Chantilly: Daniel Deusser (Něm.), Berlín: Alberto Zorzi (It.), Londýn:  Ludger Beerbaum (Něm.), Valkenswaard: Frank Schuttert (Niz.).
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE