reklama 11D

Pohár národů ve všestrannosti začne ve Francii

Francouzské Fontainebleau hostí ve dnech 23. – 27. března hned několik kategorií mezinárodních závodů ve všestrannosti. Do té nejdůležitější z nich, prvního kola FEI Poháru národů, jsou přihlášeny samé hvězdy včetně Michaela Junga…
22.03.2016 18:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Michael Jung je mezi účastníky prvního kola Poháru národů ve všestrannostiFoto FEI / Leszek Wojcik

První kolo FEI Nations Cup 2016 neboli Pohár národů ve všestrannosti hostí Fontainebleau a zastoupení tam bude mít deset národů, což slibuje skutečně napínavou podívanou.
 
Top jezdci, včetně olympijského a evropského šampiona Michaela Junga (GER), světové mistryně Sandry Auffarth (GER), bývalého mistra Evropy Nicolas Touzaint (FRA) vedle bronzového medailisty z WEG 2014 Tima Lipse či klíčového člena výborného australského družstva Christophera Burtona, otevřou ve Francii sérii Poháru národů.
 
Velmi silné celky přihlásili Velká Británie a Irsko. Z ostrovů přijedou Nicola Wilson, Izzy Taylor, Laura Collett a Gemma Tattersall. Dalšími zeměmi na soupisce jsou Itálie, Belgie, Španělsko nebo Švédsko.
 
Letošní série se skládá z osmi kol, nově přibyly závody v USA, konkrétně ve Virginii začátkem července. Tento závod poslouží také jako jeden z posledních testovacích závodů amerického družstva před olympiádou v Riu.
 
Pohár národů ve všestrannosti letos pomůže i dalším trenérům národních reprezentací, aby zvolili taktiku před nadcházejícími olympijskými hrami. Jezdci okusí trati špičkových stavitelů, jako právě ve Fontainebleau, kde staví Pierre Michelet.
 
„FEI Pohár národů je čím dál silnější, a národní trenéři jej jistě oceňují jako přípravu a klíč k vyhodnocení jezdců před šampionáty“ uvedla Catrin Norinder, vedoucí úseku všestrannosti FEI, „jsme v olympijském roce, takže bych očekávala, že série bude ještě lépe obsazené. Čeká nás vzrušující sezona“ dodala Norinder.
 
 
Závody série FEI Nations Cup 2016 ve všestrannosti:
Fontainebelau (FRA) 23. – 25. března
Ballindenisk (IRL) 22. – 24. dubna
Houghton Hall (GBR) 26. – 29. května
Strzegom (POL) 24. – 26. červen
The Plains (USA) 8. – 10. července
Aachen (GER) 14. – 16. červenec
Vairano (ITA) 16. – 18. září
Waregem (BEL) 22. – 25. září
Boekelo (NED) 6. – 8. října
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE