reklama 11B

Karin Donckers zvítězila dvakrát na CCI Barroca

Belgická jezdkyně Karin Donckers se vydala až na druhé závody všestrannosti do portugalského Barroca d´Alva, ze dnů 2. – 6. března si však odvezla hned dvě vítězství. Závody byly zároveň poslední kvalifikací na OH, což zajistilo dobrou konkurenci…
06.03.2016 22:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Karin Donckers nechybělanejnáročnější soutěži závodů, CCI3*, kde se ujalakoněm Fletcha van´t Verahof vedení již po drezuře. Za tuto část soutěže všestrannosti získala 39,5 trestných bodů a toto skóre si udržela až do úplného konce. Kros i parkur totiž dokončila bez chyb a v čase, čímž si zajistila první místo. Za se umístilo duo britských reprezentantů, Gemm Tattersall s koněm Chico Bella P (42,0 trestných bodů) a Sarah Bullimore na koni Lilly Corinne (47,2 trestných bodů).

Sarah Bullimore si zároveň dojela pro vítězství v druhé tříhvězdové soutěži, kterou bylo CIC3*. Díky bezchybné jízdě na parkuru se dostala s koněm Réve du Rouet před Andrease Dibowskeho s FRH Butts Avedon. Zdálo se, že tento německý reprezentant si zopakuje výhru z prvního týdne, dvě chyby na parkuru ho však zařadily na druhou příčku.

Dále se uskutečnily soutěže CCI1* a CCI2*. V rámci jedné hvězdy, která byla nejpočetněji obsazena, si pro druhé prvenství na těchto závodech dojela Karin Donckers, a to s koněm Jalapeňo. Na konto si tato dvojice připsala pouze 33,6 trestných bodů. V rámci CCI2* zvítězili reprezentanti USA, Tiana Coudray a Sambuca.

Druhý závodní týden byl již bez české dvojice na startu, české stopy však bylo přesto možné najít. Brazilský jezdec a také již účastník olympijských her Ruy Fonseca totiž sedlal v nejtěžší soutěži závodů CCI3* klisnu Korsica (po Silvio II), kterou dříve vlastnil Petr Lacina. Fonseca má klisnu ve svém majetku právě rok a nyní  soutěži CCI3* dokončili v kvalifikačních limitech.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE