reklama 11D

Parkurová elita bude bojovat o medaile na Ptýrově

Mistrovství ČR ve skocích pro kategorie seniorů a mladých jezdců se uskuteční v areálu Farmy Ptýrov u Mnichova Hradiště, a to ve dnech 10. – 12. července. Sestava účastníků je v tomto roce opravdu skvělá a nechybí nikdo z předních českých jezdců.
08.07.2015 14:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Zuzana Zelinková po loňském druhém místě bude chtít bojovat o zlato v nejtěžší kategorii

V nejnáročnější kategorii jednotlivců tentokrát změří síly s muži hned pět žen – vloni nejlépe umístěná Zuzana Zelinková, která si dojela pro druhou příčku, dále pak Barbora Tomanová, Nikola Bieliková, Natálie Roučková, Kamila Kupcová. Na startu nemůže chybět ani ještě stále úřadující seniorský mistr České republiky Jiří Hruška, který je nahlášen i se svým vloni vítězným Sapril Aristem Z. Z reprezentačního A týmu se můžete těšit např. i na Aleše Opatrné či Ondřeje Zváru. Ten mistrovský titul vyhrál na Prýrově před dvěma lety, před rokem byl v Martinicích čtvrtý. Na jednotlivce čekají parkury stupňů obtížnosti T*, T** a T** - tedy s výškou překážek od 145 do 150 centimetrů. Po všechny dny bude autorem parkurů Francouz Frédéric Cottier, který je jeden z aktuálně nejuznávanějších světových stavitelů, o čemž svědčí i jeho angažmá při Světových jezdeckých hrách 2014 v Normandii. V minulosti byl navíc úspěšným reprezentantem Francie.
 
Zatímco nejvíce jednotlivců vysílá do boje o medaile oblast Praha, mezi ženami se potká nejvíce středočeských zástupkyň. Obhajoba v ženské kategorii se konat zcela jistě nebude, neboť loňská vítězka Natálie Roučková se rozhodla pro start v náročnější kategorii jednotlivců. Svoji největší soupeřku tak ztratila loňská stříbrná medailistka Denisa Bittnerová. Tentokrát do prvního kola nastoupí přes 40 jezdkyň. Na jejich cestě za medailemi je čekají parkury úrovně S**, ST* a ST** - tedy s výškou od 130 do 140 centimetrů.
 
Naopak nejméně účastníků bude mít kategorie mladých jezdců, o kvalitní jezdce však nebude nouze. Loňská vítězka a navíc účastnice náročných závodů v zahraničí Anna Kellnerová se pokusí potřetí v řadě za sebou získat mistrovský titul. Náročnými soupeři jí budou Ondřej Málek, Kateřina Kubrická či loni druhá Ivana Hronová. V této kategorii jezdci budou absolvovat parkury stupňů obtížnosti ST*, ST* a ST**. Na rozdíl od žen tak již v pátek zahájí na výšce 135 centimetrů. Zbývající dvě kola pak budou mít stejně náročné jako ženy. 
 
Soutěž týmů v loňském roce nejlépe vyšla jihočeskému celku. Přestože i tentokrát nebude tento tým na startu chybět, jeho složení bude jiné. Jihočeši by měli postavit celkem dvě družstva, stejně jako další čtyři české a dvě moravské oblasti. Vyjma Karlovarska a Královéhradecka má každá oblast nahlášené členy alespoň jednoho týmu. Soutěž družstev se jako jediná jede pouze dvoukolová, a to na parkurech stupně S** (130 centimetrů). Mistrovský závod tak pro ně začíná až v sobotu. Jejich startovní pořadí se bude losovat v pátek po 19. hodině, kdy bude následovat veřejné setkání zástupců tisku, sportovců a funkcionářů. 
 
Celé třídenní mistrovské klání otevře v pátek zahajovací trénink, po něm budou následovat první kola kategorií žen, mladých jezdců a jednotlivců (seniorů). Pořadatelé se však zaměřili nejen na sportovní program, ale také na ten doprovodný. Pamatováno je velké míře na dětské diváky, pro něž bude připraveno několik atrakcí, které jim zpestří návštěvu tohoto vrcholného parkurového mítinku. Hlavním bodem doprovodného programu mezi soutěžemi a jejich vyhodnocením je vystoupení mistrů ČR v trialu. Svoji show si připravili přímo v prostorách hlavního kolbiště. Aktuální informace naleznete na stránkách pořadatele www.koneptyrov.cz.
 
Zdroj: www.cjf.cz



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE