reklama 11B

Paříž přivítá nejlépe umístěné jezdce v rámci LGCT

ikonka

Velké očekávání je kladeno na další kolo Longines Global Champions Tour, která se ve dnech 5. – 7. července přesouvá do ikonického města Paříž. Sedm nejlepších jezdců z elitní desítky v žebříčku se představí na kolbišti těsně před Eiffelovou věží…
03.07.2018 14:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na startu můžeme očekávat sedm nejlepších jezdců z top desítky, a to kompletní nejlepší trojici. Další kolo v Paříži tak slibuje výbornou podívanou.

Ve vedení průběžného bodování LGCT je zatím Edwina Tops-Alexander, reprezentantka Austrálie. Na kontě má zatím 186 bodů a drží si slušný náskok na ostatní jezdce. Jedná se o jezdkyni, která prozatím nejvíce bodovala.

„Je nutné být neustále v pozoru, znát skvěle svého koně. Je zde tolik různých prvků, které je nutné splnit, aby se podařilo uspět. Ale je jedna věc, která zajistí dobré výsledky, a to je přesnost. Tu můžete získat jen neustálým procvičováním. A pokud nepřetržitě závodíte na takto těžké úrovni s těmi nejlepšími jezdci světa, udržuje vás to tam. To je jediný způsob, jak zůstat na vrcholu,“ popsala Edwina Tops-Alexander.

Dvojnásobný LGCT šampion Scott Brash z Velké Británie je aktuálně na třetí pozici. Ani on nebude v Paříži chybět. „Vše to přichází po letech tréninku a procvičování. Obvykle můžeme udělat něco lépe. Je velice těžké zajet opravdu perfektní parkur – obvykle se najde něco, co by bylo možné ještě vylepšit a pracovat na tom. Chci vyhrát, chci jet i dobře – je nutné znát skvěle svého koně a vědět, co mu vyhovuje a c o si můžete dovolit. To je to, proč je jezdíme každý den a proč s nimi tolik pracujeme. Je potřeba vytvořit pevné partnerství a rozumět svému koni,“ vysvětlil svůj pohled na úspěch Scott Brash.

Celkově se v Paříži při dalším kole Global Champions Tour sejde na startu 7 nejlepších jezdců žebříčku. Chybět nebude ani loňský vítěz pařížského kola a zároveň domácí reprezentant, Julien Epaillard. Trasy parkurů opět připraví známý stavitel Uliano Vezzani. V rámci soutěží CSI5* je nahlášeno na start 64 jezdců. Nechybí ani český zástupce, a to Anna Kellnerová.

 

Další informace naleznete na webu pořadatele ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva LGCT

Foto: Stefano Grasso/LGCT




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE