reklama 11B

Shane Breen vítězem Grand Prix při GCT v Monaku

ikonka

Závěrem sobotního dne 30. června se stala v Monaku při elitní sérii Global Champions Tour skoková Grand Prix. Po rozeskakování se radoval z vítězství irský zástupce Shane Breen, blízko k prvenství měla také světová jednička Harrie Smolders…
30.06.2018 22:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Náročný kurz základního kola nakonec překonalo pouze šest jezdců bezchybně. Parkur byl postaven s výškou překážek 160 centimetrů. Monacká aréna je navíc jedna z nejmenších v rámci této elitní série Global Champions, což ještě zvyšovalo náročnost.

V rozeskakování nechyběl ani Harrie Smolders, tedy aktuální světová jednička. Tento Holanďan neměl daleko k dalšímu úspěchu, neboť s koněm Cas dokončil trasu rozeskakování nejrychleji. Připsal si však jednu chybu, která ho nakonec zařadila na čtvrtou pozici.

Celkem tři účastníci této soutěže totiž předvedli i bezchybné rozeskakování. Z toho dva reprezentovali Irsko. S časem 35,56 vteřiny a bezchybným kontem si nakonec pro vítězství zaslouženě dojel Shane Breen. Vítěz se představil v sedle koně Ipswich van de Wolfsakker.

Druhý skončil Alberto Zorzi, který se prezentoval v sedle koně Fair Light van T Heike. Tento Ital zaostal ta vítězem o 16 setin sekundy. S větším časovým odstupem si pak bezchybnou jízdou zajistil třetí pozici Denis Lynch a RMF Bella Baloubet.

V čele žebříčku zůstává Edwina Tops-Alexander, která skončila v Monaku po dvou chybách na 23. pozici. Na kontě má aktuálně 186 bodů.

Do Grand Prix se kvalifikovala také česká jezdkyně Anna Kellnerová. Ta v sedle koně Silverstone G předvedla velice kvalitní výkon i v této náročné Grand Prix. Dokončila totiž s pouze jednou chybou na oxeru. Výsledek stačil na dvanácté místo konečného pořadí.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE