reklama 11B

Dva zástupci Prague Lions na startu GCL v Monaku

ikonka

Deváté kolo parkurové série Global Champions se odehraje ve dnech 28. až 30. června v Monaku. Na kolbišti, které vyrostlo přímo v přístavu Port Hercule, se představí mezi světovou špičkou také dva členové týmu Prague Lions.
27.06.2018 06:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Česká jezdkyně Anna Kellnerová a Nizozemec Gerco Schröder budou hájit barvy Pražských lvů při dalším mítinku zařazeném do Global Champions. V Port Hercule na břehu Středozemního moře se zúčastní jak týmové soutěže Global Champions League, tak soutěží v rámci túry jednotlivců.
 
Program otevře čtvrteční zahajovací skákání s překážkami do 145 centimetrů, večer se však již pojede „naostro“. Ve 20.00 hodin začíná první kolo ligového klání. Oba jezdce Prague Lions čeká kurz, který připraví belgický stavitel Luc Musette a jeho překážky budou dosahovat výšky do 155 centimetrů. 
 
Ze dvou rámcových parkurů mohou volit účastníci pětihvězdového mítinku CSI v pátek 29. června. Závodit lze v odpolední stopětačtyřicítce nebo vpodvečer, kdy bude připravena soutěž až do 155 centimetrů.
 
Vrcholy devátého kola Global Champions přinese sobota. V 16.45 odstartuje druhé kolo Global Champions League, při kterém se rozhodne, které družstvo si zapíše nejvyšší počet bodů. V žebříčku drží vedení tým London Knights se 174 body, druzí jsou s odstupem sedmi bodů Valkenswaard United a třetí příčka patří aktuálně celku Shanghai Swans se 127 body na kontě. Pražští lvi jsou devátí se 103 body.
 
Večer bude patřit Grand Prix. Soutěž nejvyšší obtížnosti začne od 20.15 hodin a účastníci v ní budou usilovat o bodový přírůstek do hodnocení jednotlivců v rámci Global Champions Tour. V tom si nejlépe stojí Edwina Tops-Alexander, která má 172 bodů. Za ní jsou dva britští jezdci, Ben Maher se 143 body a Scott Brash, jenž má o dvanáct bodů méně.
 
V obou sériích, jak týmové, tak individuální, jde o postup do Prague PlayOffs. Ve dnech 13. – 16. prosince se při galashow světového parkuru v Praze předvede šestnáct nejlepších týmů z Global Champions League. Čeká je čtvrtfinále, semifinále a finále při takzvaném Super Cupu Prague PlayOffs. Na programu bude také speciální soutěž Super Grand Prix, která je pro změnu určená jednotlivým vítězům Velkých cen Longines Global Champions Tour. Jistými účastníky Super Grand Prix jsou Brit Scott Brash, Australanka Edwina Tops-Alexander, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, nizozemský jezdec Harrie Smolders, kolumbijský zástupce Carlos Lopez, nový člen týmu Prague Lions Peder Fredricson ze Švédska a Belgičan Nicola Philippaerts.
 
Podrobnosti o blížícím se mítinku Global Champions v Monaku najdete na adrese www.globalchampionstour.com/events/2018/monaco. Detailní informace o Prague PlayOffs jsou na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE