reklama 11C

Miami Celtics čtvrtým týmem na cestě do Prahy

ikonka

Celkem šestnáct nejlepších týmů z žebříčku Global Champions League zamíří v závěru letošní sezony do Prahy, aby tam změřily síly ve finálovém Super Cupu. Horkými adepty na účast jsou jezdci Miami Celtics, kteří drží v polovině série čtvrtou příčku.
26.06.2018 17:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Galashow světového parkuru Prague PlayOffs se odehraje ve dnech 13. – 16. prosince v O2 areně. Hlavním bodem bohatého sportovního programu bude finále týmové Global Champions League 2018 ve zcela novém formátu. 
 
Do takzvaného Super Cupu postoupí šestnáct celků podle pořadí po základní části sezony a velké naděje na účast při pražském mítinku mají členové Miami Celtics, kteří jsou po osmi kolech série na čtvrtém místě. Nejvyšší bodový příděl si připsali hned v úvodní soutěži v Mexico City, kde se jim v sobotu 24. března podařilo zvítězit.
 
Miami Celtics tvoří až na jednu výjimku ryze irská sestava. Startují za ně Denis Lynch, Cameron Hanley, Shane Breen a Michael Duffy, které doplňuje americká jezdkyně Jessica Springsteen.
 
Nejzkušenější oporou je Denis Lynch. Dvaačtyřicetiletý rodák z Kildare v Irsku startoval na olympijských hrách v roce 2008 i na světových jezdeckých hrách v letech 2010 a 2014. Třikrát se probojoval do finále Světového poháru. Disponuje několika zkušenými koňmi. Jedničkou je All Star 5, s nímž závodí také v národní reprezentaci.
 
Dalším z členů týmu je o rok starší Shane Breen. Ten má za sebou řadu úspěchů na mezinárodních kolbištích v parkurech nejvyšší obtížnosti. V letech 2011 a 2013 mimo jiné vyhrál proslulé derby v Hicksteadu. Je členem irského týmu pro soutěže Pohárů národů. Pro sérii GC sedlá několik koní, nejčastěji hřebce Ipswich van de Wolfsakker.
 
Třetí Ir v družstvu Cameron Hanley je pravidelným účastníkem světových jezdeckých her a evropských šampionátů. V nich zaznamenal nejlepší výsledek v roce 2009, kdy dojel v hodnocení jednotlivců jen těsně pod stupni vítězů. 
 
Roli jezdce kategorie U25, tedy ve věku do 25 let, plní Michael Duffy. Právě on spolu s Denisem Lynchem triumfoval v prvním kole série v Mexiku. Ve své krátké kariéře má bronz z mistrovství Evropy mladých jezdců 2015.
 
Jedinou ženou mezi jezdci Miami Celtics je Američanka Jessica Springsteen. Dcera zpěváka Bruce Springsteena jezdí od pěti let a na svém kontě má například třetí místo na kontinentálním mistrovství mladých jezdců z roku 2010 a početná umístění na CSI nejvyšších kategorií.
 
S velkou pravděpodobností se tito jezdci představí i divákům v Praze, díky velmi dobré pozici, kterou si v pořadí týmů v letošní ligové soutěži vybudovali.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team. Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz.
 
Více k Prague PlayOffs najdete na webu www.pragueplayoffs.com, podrobnosti o Global Champions se dozvíte na stránkách www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE