reklama 11A

Kellnerová a Chudyba pojedou CSI5* v St. Moritz

Hvězdně obsazené závody pětihvězdové kategorie CSI, které se konají ve dnech 24. – 28. srpna v St. Moritz neboli Svatém Mořici ve Švýcarsku budou mít i česko-slovenské zastoupení. Pozvání dostali Anna Kellnerová a Bronislav Chudyba.
23.08.2016 12:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Anna Kellnerová s Classicem bude závodit na CSI5* v St. Moritz. Foto: Kateřina Návojová

Česká jezdkyně Anna Kellnerová a Slovák Bronislav Chudyba nebudou chybět při jednom z nejlépe obsazených skokových mítinků. Ve dnech 24. – 28. srpna budou závodit při CSI5* v proslulém horském středisku ve Svatém Mořici (SUI).
 
Vedle těchto jezdců se představí skutečná světová špička. Domácí diváky potěší kompletní olympijské družstvo z Ria ve složení Steve Guerdat, Romain Duguet, Martin Fuchs a Janika Sprunger. Dalšími z účastníků OH, kteří zavítají do Švýcarska, jsou Němec Daniel Deusser, Brit Ben Maher, Američan Kent Farrington a Ital Emanuelle Gaudiano.
 
Ovšem v seznamech účastníků je i mnoho zvučných jmen z řad sportovců, na které se žádné ze 75 olympijských míst nedostalo. Stačí zmínit Scotta Brashe (GBR), Pietera Devose (BEL), Johna a Michaela Whitakery (GBR) nebo Iry Bertrama Allena a Denise Lynche.
 
Nabitý program závodů nabízí v kategorii CSI5*sedm soutěží započítávaných do bodování světového žebříčku FEI. Celkově je soutěží 5* úrovně deset, zahajuje se25. srpna parkurem do 140 cm, následuje dvoufázovka do 145 cm a první ze soutěží počítaná do žebříčku Longines Ranking s překážkami do 150 cm.
 
Pátek nabídne dvě soutěže, obě jsou součástí bodování světového žebříčku. První bude mít překážky na výšce do 145 cm, druhá bude dvoukolová a bude o 10 cm vyšší. V sobotu se skáče stopadesátka s rozeskakováním a atraktivní bariérové skákání.
 
Neděle 28. srpna přinese tři pětihvězdové soutěže, stopětačtyřicítku na čas, stejně vysoký parkur s rozeskakováním a konečně vrchol mítinku Grand Prix St. Moritz. 
 

Webové stránky CSI St. Moritz navštivte ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE