reklama 11D

Fenomenální Casall ASK opustí světová kolbiště

Podle informací serveru WOSJ by se jeden z nejlepších skokových koní Casall ASK měl v roce 2017 rozloučit se sportem. Konec kariéry letos sedmnáctileté čtyřnohé hvězdy se po finále GCT v Dauhá skloňoval v rozhovorech s jeho jezdcem často.
30.11.2016 13:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: LGCT / Sefano Grasso

Casall ASK finišuje svou skvělou sportovní kariéru. To je informace, kterou zveřejnil podle World of Show Jumping jeho jezdec Rolf-Göran Bengtsson (SWE) a jako majitel potvrdil i chovatelský svaz Holesteiner Verband
 
Holštýnský hnědák Casall, který se narodil v roce 1999, by měl závodit ještě na několika mítincích, než se v květnu 2017 rozloučí se svými fanoušky během LGCT CSI5* v Hamburku.  Do doby je v jeho sportovním plánu prosincový CHI Rolex Grand Slam v Ženevě, následovat by měly závody v Basileji nebo Curychu. Speciální bude mítink v únoru v Göteborgu. Při světoznámé Gothenburg Horse Show jej totiž naposled uvidí švédské publikum, které svoji domácí dvojici Bengtsson a Casall zbožňuje.
 
Úplně poslední parkur pak bude na nejvyšší úrovni skákat v Hamburku při květnovém kole Longines Global Champions Tour. „Casall miluje tento sport, rád vyhrává. Bude to pro něj obrovská změna, až přestane závodit, proto to chceme udělat pomalu, postupně, krok za krokem“, shodli se o konci kariéry Casalla Norbert Boley z holštýnského svazu a jeho jezdec Rolf-Göran Bengtsson.
 
Švédská dvojice má na svém kontě nespočet úspěchů. V letošní sezóně vyhrál Bengtsson s Casallem finále LGCT v Dauhá, když před tím zvítězil v základních kolech v Grand Prix v Paříži a Valkenswaardu. 
 
Vítězství v hlavních soutěžích na pětihvězdových závodech LGCT, Světového poháru či Poháru národů pokračují tímto výčtem: Řím 2015, Londýn 2015, Dauhá 2014, Lyon 2014 a 2011, Basilej 2014, Monte Carlo 2011, Hamburk 2011, Falsterbo 2010, Rotterdam 2010, den Bosch 2010 nebo Oslo 2009. 
 
Casall s Bengtssonem vyskákal také bronz v týmové soutěži na ME 2013 v Herningu, na posledních světových jezdeckých hrách 2014 byl čtvrtý, účastnil se OH v Londýně a několikrát byl ve finále Světového poháru.
 
Casall bude působit nadále jako plemeník. V roce 2016 byl například podle žebříčku WBFSH vyhodnocen jako čtvrtý nejlepší otec parkurových koní.
 
Zdroj: WOSJ



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE