reklama 11D

Blíží se dostihový festival ve Velké Chuchli

V neděli 4. září pokračuje sezona v pražském Conseq Parku Velká Chuchle dalším dostihovým dnem. Největší pozornost bude poutat Velká cena českého turfu. Podrobnosti o programu a vypsaných dostizích se dočtete v příspěvku níže...
31.08.2016 12:49  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

První zářijovou neděli pokračuje nabitý program v Conseq Parku Velká Chuchle Dostihovým festivalem se společností Conseq Investment Mangement, a. s., konaným pod záštitou primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové
 
Největší pozornost bude upřena na nejvýznamnější srovnávací zkoušky tříletých a starších koní, tradičně výtečně obsazené 38.Conseq Velkou cenu českého turfu (2400 m, 400 tis. , start: 14.05 hod.) a 38. Velkou cenu Prahy CK Martin Tour (1600 m, 400 tis. , start: 14.40 hod.). Celkem se tentokrát uskuteční devět dostihů, na startovních listinách je 73 koní a 28 jezdců. Úvodní dostih startuje ve 13 hodin, areál Conseq Parku bude otevřen od 11 hodin.
 

14.05 – 38. CONSEQ VELKÁ CENA ČESKÉHO TURFU

 
1.  AZTEK (ž. Murzabajev, tr. T. Váňa, stáj Dr. Charvát)
Dvojnásobný Kůň roku českého chovu (2014, 2015), vítěz tohoto dostihu z roku 2014, držitel prvenství z posledních dvou ročníků Ceny prezidenta, v kariéře celkem triumfovalosmkrát. Pikantní je, že minulý týden měl absolvovat svou překážkovou premiéru, ale byl škrtnut a dohlášen sem. Jeho žokej obhajuje loňské vítězství.
 
2.  OMNIBUS(POL) (ž. Rája, tr. Bartoš, stáj Zdeněk Kavka)
Populární matador sestavy, trojnásobný vítěz mosteckého Memoriálu Vlastimila Smolíka, sice nevyhrál dva roky, ale stále umí a dokáže získávat dotovaná umístění. V sedle vedoucího žokeje letošního šampionátu.
 
3.  ICAR(GB) (ž. Foret, tr. Lisek, stáj DS Pegas)
Kvalitní vytrvalec, jenž častěji startuje v zahraničí, tady v Praze vloni skončil třetí v Ceně prezidenta a letos čtvrtý ve Zlatém poháru. Jeho žokej tento dostih vyhrál předloni (v sedle Azteka).
 
4.  ALPHEUS(IRE) (ž. Verner, tr. J. Váňa, stáj Joly)
Jediný tříletý účastník tohoto dostihu byl na jaře velkou nadějí, když vyhrál Jarní cenu v Karlových Varech a mostecký Memoriál dr. Frankenbergera, avšak nepovedly se mu Velká červnová cena a České derby. Během léta nestartoval, jeho trenér tento dostih vyhrál již dvakrát (2010, 2013).
 
5.  ALWAYS ON SUNDAY(FR) (ž. Vokálková, tr. R. Holčák, stáj Monte Negro)
Vítěz St Leger 2013 a Zlatého poháru 2014, stříbrný z loňské Ceny prezidenta, zatím naposledy finišoval třetí v letošním červnovém Zlatém poháru a patří k hlavním favoritům. Jeho žokejka se může stát první vítěznou jezdkyní v tomto dostihu.
 
6.  SOLAR ECLIPSE(GB) (ž. Šafář, tr. Wroblewski, stáj TVD, a. s.)
V ČR startuje od jara a žádné ze tří zdejších vystoupení v nižších kategoriích neprohrál. Daří se mu i na mezinárodní scéně, naposledy byl v kvalitní konkurenci ve Varšavě čtvrtý. Jeho žokej tento dostih vyhrál před pěti lety.
 
7.  INES(FR) (ž. Korečková, tr. T. Váňa, Stáj Hradec)
První z dvojice klisen na startu se vloni ozdobila i klasickým triumfem, když zvítězila ve Slovenském Oaks. Také její žokejka může být první vítěznou jezdkyní v tomto dostihu, její kouč tento dostih vyhrál nejen předloni v roli trenéra (Aztek), ale i v letech 1992 a 1993 jako žokej (jediného trojnásobného premianta historie této zkoušky Law Soziriho).
 
8.  LUŽNICE(IRE) (ž. Palík, tr. Tajmr, stáj Strojírna Litvínov)
Druhá klisna ve startovním poli předloni získala třetí místa v Jarní ceně klisen i Oaks. Letos má velmi dobrou formu, na jaře se třikrát umístila a pak v Karlových Varech dvakrát zvítězila na vytrvaleckých tratích.
 

14.40 – 38. VELKÁ CENA PRAHY CK MARTIN TOUR

 
1.  SHAMALGAN(FR) (ž. Zatloukal, tr. Resulov, stáj Ardak Amirkulov)
Někdejší dvojnásobný Kůň roku (2010, 2011), vítěz kategorie Gr.1 (Premio Vittorio di Capua 2013), bronzový z francouzské Velké jarní ceny 2010, dva roky působil v chovu a letos se vrátil na dráhu. Ve třech startech v ČR a Francii skončil dvakrát čtvrtý a jednou pátý, ale v červencové Bratislavské míli už byl triumfu blízko a obsadil druhou příčku. Jeho žokej tento dostih vyhrál před šesti lety (když s jeho podporou zvítězila ve stále platném rekordu klisna Corcovada).
 
2.  PARTYDAY(IRE) (ž. Havelková, tr. Luka, stáj PartyDay.CZ)
Letošní vítězku klasické Jarní ceny klisen, nastupující po letní změně trenéra, jede jediná žena, nejúspěšnější žokejka posledních sezón, která tento dostih vyhrála již před deseti lety (jako mladá talentovaná partnerka skvělého De Roberta). Právě klisnin nový kouč, trojnásobný český trenér-šampión (2010-2012) připravil v roce 2010 k prvenství Corcovadu.
 
3.  TAMARIND COVE(IRE) (ž. Rája, tr. J. Váňa, stáj Statek Blata Český ráj)
Obhájce loňského vítězství, jenž až na jednu výjimku ve všech dosavadních startech vyhrál nebo se umístil, a to včetně dostihů elitní kategorie v Itálii a Francii. Za čtrnáct startů během roku a půl měl jediný překvapivý výpadek před třemi týdny v Berlíně, nyní jej poprvé povede lídr průběžného pořadí šampionátu. Jeho trenér kromě loňského ročníku vyhrál i v letech 2004 a 2011.
 
4.  DALLY HIT(IRE) (ž. Palík, tr. Pejšková, stáj Hippolit Star Pejšková)
Skvělá klisna, vítězící na tratích od 1400 metrů do dvou kilometrů, umístit se však dokázala i v supervytrvalecké Ceně prezidenta. V tomto roce má znamenitou bilanci, když opanovala již pět dostihů v řadě, naposledy Cenu města Karlovy Vary o jedenáct délek. Na míli letos vyhrála dvakrát, její trenérka chystala vítězku tohoto dostihu v roce 2000 Wild Rain.
 
5.  LAGARO (ž. Verner, tr. Petrlík, stáj DAR)
Vloni ve třech startech neporažený juniorský šampión, vítěz letošních Velkých jarních cen v Praze i Bratislavě. I když se pak ve Francii neumístil, v těžké konkurenci si vedl dobře. Vyhrál pět z dosavadních sedmi startů, vždy pod úřadujícím vicešampiónem, který jej povede i nyní.
 
6.  JARAHI(IRE) (ž. Foret, tr. Koplík, stáj Lokotrans)
Další tříletý aktér, který ještě na jaře startoval v Německu, první dvě vystoupení po příchodu do ČR se mu nevyvedla, ale před měsícem triumfoval v karlovarské Velké ceně BBAG. Jeho trenér tento dostih vyhrál již dvakrát (2005 Torlus, 2009 Sharpour).
 
7.  DUMNONIA(FR) (ž. Pavlíček, tr. Tůma, stáj Dr. Charvát)
Předloňská dvouletá šampiónka, loňská vítězka Jarních cen klisen v Praze i Bratislavě. Letos startovala čtyřikrát ve Francii a Itálii a vždy dokázala získat dotované umístění. Její majitel je s čtyřmi triumfy v tomto ohledu rekordmanem dostihu.
 
8.  ARIF(IRE) (ž. Murzabajev, tr. Šavujev, stáj Valentin Bukhtoyarov)
Účastník loňského Ruského derby se v zimě umístil ve Francii a v červnu tu překvapil triumfem právě na mílové trati. V sedle bude mít dvojnásobného vítěze tohoto dostihu, jeho trenér připravil již tři vítěze této zkoušky.
 
9.  THAILAND(GER) (ž. a tr. Chaloupka, stáj CK Martin Tour)
Zatím dvojnásobný vítěz dostihů nižší kategorie, který se ale postupně zlepšuje a po třetí příčce z Lázeňské míle v Karlových Varech zde poprvé změří síly s těmi úplně nejlepšími. Jeho žokej tento dostih vyhrál již dvakrát.
 

Další dostihový program:

 
13.00 – Cena Fondů Parvest (III. k., 1200 m): v úvodní položce pro dvouleté koně má jediná Fanega Star již dostihovou zkušenost, proti ní nastoupí sedm debutantů.
 
13.25 – Cena EBF (III. k., 1400 m): favoritkou druhého dostihu nejmladšího ročníku je stříbrná z bratislavské mezinárodní Ceny Muscatita Mayda, s níž změří síly půltucet soupeřů.
 
15.10 – Cena Irish Thoroughbred Marketing (hdcp II. k., 1800 m): v prvním z pětice handicapů ponese nejvyšší zátěž vítěz předloňského Slovenského derby Love Me, jenž se v létě vrátil na dráhu po roční odmlce.
 
15.40 – Cena Fondů Conseq Invest (hdcp III. k., 1800 m): v poli devíti aktérů by i s druhou nejvyšší hmotností mohl poslední dva výsledkové výpadky odčinit jarní dvojnásobný vítěz Shahour Aznavour.
 
16.10 – Cena NN Fondů (hdcp IV. k., 1800 m): také v handicapu, zařazeném do seriálu Hipospol Cup pro žákovské jezdce, nastoupí devět účastníků, po dvou druhých místech a s příznivou zátěží může uspět Latrib.
 
16.40 – Cena ZFP (hdcp III. k., 2400 m): na vytrvalecké trati bude srpnový karlovarský triumf obhajovat progresivní tříletek Prince of Gracie.
 
17.10 – Cena Conseq penzijní společnosti (hdcp IV. k., 1400 m): mezi adepty závěrečného dostihu dne by nejlepší vyhlídky měli mít spolehlivý Herbebois a v posledních dvou startech zlepšená Fur Coat.
 
 
Zdroj: Dostihový infoservis Conseq Parku



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE