reklama 11B

Delight My Fire kvalifikována do letošní VP

Podmínky kvalifikace na 127. Velkou pardubickou už splnili tři z přihlášených koní. Po Charme Lookovi, který jako vítěz loňského ročníku má kvalifikaci automaticky zajištěnou, je třetí účastnicí Velké pardubické sedmiletá Delight My Fire...
17.05.2017 11:41  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Pavel Balek

Podmínky kvalifikace na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou už splnili tři z přihlášených koní. Po Charme Lookovi, který jako vítěz loňského ročníku má kvalifikaci automaticky zajištěnou, je třetí účastnicí Velké pardubické sedmiletá Delight My Fire. Právo startu v legendárním dostihu si vyběhla v milánském dostihu. 
 
V prvním kole se na listině přihlášených do 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou objevuje třiatřicet jmen. Poprvé se o úspěch v tomto dostihu bude pokoušet sedmiletá klisna Delight My Fire. Právě jí se podařilo v polovině května splnit kvalifikační podmínky v italské Milanu. V Grande Steeple Chase Di Milano brala třetí místo. Vedl ji žokej Jan Faltejsek. „Jsme nadmíru spokojeni. Byl to první letošní start, a protože Delight My Fire starty na začátku sezony příliš nejdou, hledali jsme dostih, který nebude až tak náročný. Trenérovi Bodlákovi se líbila dráha v Milaně a tak jsme se rozhodli zkusit to tam,“ říká majitelka nadějné klisny Jana Preclíková. Letos by měla Delight My Fire startovat ještě dvakrát v polské Wroclawi, včetně dostihu v seriálu Crystal Cupu, a pak by se už měla postavit na start Velké pardubické. „Ve Wroclawi bude Delight určitě jezdit Niklas Loven, předběžně jsme domluvení i na Velkou pardubickou. Niklas Deli miluje a mně se spolu taky líbí,“ dodává Preclíková. 
 
Kvalifikační podmínky splnil už také Reaper na dubnovém mítinku ve Strasbourgu. Došel si pro páté místo v Prix Ucello du Lac na 5 200 m.
 
První tuzemská kvalifikace na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou je na programu v sobotu 27. května 2017. Uzávěrka přihlášek do tohoto dostihu je 18. května. 
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE