reklama 11D

Robert Pokorný vítězem pardubické Zlaté podkovy

Robert Pokorný s koněm Rodeo Au Heup potvrdil v neděli 16. dubna dobrou formu a díky bezchybnému parkuru si v Pardubicích v rámci Zlaté podkovy dojel pro vítězství. Ve zkoušce CNC1* jako jedni z mála dokončili parkur bezchybně…
16.04.2017 20:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jako velmi náročná zkouška se pro mnoho účastníků Zlaté podkovy jevil nedělní závěrečný parkur. V rámci CNC1* ho totiž minimum jezdců dokončilo bezchybně. Jedním z nich byl Robert Pokorný, který nastupoval do této zkoušky jako poslední. Vedoucí jezdec po drezuře a krosu znal výsledky soupeřů a mohl si dokonce dovolit dvě shození. Robert Pokorný však potvrdil dobrou formu a velmi pěknou jízdou předvedl bezchybný výkon. Zaslouženě tak zvítězil. Na konto si připsal 37,18 trestných bodů.

Druhé místo nakonec obsadil Jaroslav Hatla s koněm Tomon, kteří v neděli dvakrát chybovali. Celkem dosáhli na 45,50 trestných bodů. Na třetí příčku se pak díky chybám soupeřů dotáhl ze sedmé pozice Jiří Maxera s koněm Gianina. Jako jedni z mála totiž dokončili parkur bez trestných bodů.

Parkur pro Zlatou podkovu byl velmi podobný soutěži Stříbrné podkovy. Jediným rozdílem bylo přidání jednoho skoku do vyšší soutěže. Největším úskalím byly dvě distance spojené s dvojskoky, především pak diagonála 8AB a 9, kde po dvojskoku oxer-kolmý skok následoval kolmý skok na čtyři dopředu nebo pět cvalových skoků zpátky.

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE