reklama 11D

Na Zahajovací dostihy dýchne irská atmosféra

Velká Británie a Irsko jsou považovány za kolébku dostihového sportu. Trochu irského turfu se objeví i na pardubickém Zahajovacím dostihovém mítinku. Koně v barvách irských stájí tu ještě běhat nebudou, ale závodiště se i tak dočká vzácné návštěvy…
04.05.2017 08:23  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Na závodiště totiž dorazí velvyslanec Irska Charlee Sheehan. A nebude jen návštěva společenská. Symbolickým setkáním u páté překážky z kurzu Velké pardubické – Irské lavice, totiž oficiálně začne úzká spolupráce s irskými partnery ve světě dostihů. Velvyslanec Irska se mimo jiné stane i patronem překážky. „Návštěva pana velvyslance na našem závodišti má určitou souvislost s našimi aktivitami v zahraničí, konkrétně v Irsku. Navázali jsme tam úzké vztahy s trenéry a dostihovými stájemi, ale také s výrobcem překážek, které chceme do Pardubic a možná i na další závodiště časem pořídit,“ vysvětluje místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba důvody irské návštěvy. „Když se byli zástupci výrobce těchto ve světě oblíbených a především bezpečných překážek podívat u nás v Pardubicích, naše překážky ocenili. I bez špičkových technologií naši zaměstnanci vybudovali bezpečné skoky. Nicméně stále větší bezpečnost koní a jezdců je pro nás prioritou, a proto jsme se rozhodli jít cestou spolupráce s firmou EASYFIX,“ připomíná důvody spolupráce Martin Korba.

Jeden z těchto bezpečných steeplechase skoků je už na pardubickém závodišti instalován a poprvé jej koně vyzkouší při Zahajovacím dostihovém mítinku. Třeba i ve Zlatém poháru velvyslance Irska podporovaného firmou EASYFIX, který je na programu dne od 15 hodin. V dostihu I. kategorie na distanci 3 900 metrů se v něm představí devítka koní, které všechny můžeme řadit k těm nejlepším u nás.

Zdroj: Tisková zpráva




Štítky: dostihyPardubice
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE