reklama 11B

Velikonoce v Pardubicích budou patřit military

Velikonoční svátky budou na pardubickém hippodromu patřit Jarní všestrannosti. První letošní závody všestranně nadaných koní a jezdců v České republice tu odstartují už padesátý druhý ročník Zlaté podkovy. Více v tiskové zprávě...
11.04.2017 10:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Monika Suchá a Petr Šedivý

Pardubice jsou prvním dílem ze třinácti kvalifikačních kol, která vyvrcholí velkým finále. O všestrannost bývá v Pardubicích velký zájem. Míří sem závodníci nejen z České republiky, ale občas i ze zahraničí. Ostatně i to pravidla Zlaté podkovy dovolují. A zájem bývá i ze strany diváků. Vždyť všestrannost nabízí pohled hned na tři disciplíny koňského sportu. Během tří dnů musí jezdci se svými parťáky absolvovat drezurní zkoušku, zvládnout terénní jízdu s rozmanitými překážkami a soutěž ukončit pokud možno bezchybně zvládnutým parkurem.
 
„Do letošní Jarní všestrannosti se přihlásilo rekordních 280 startujících! Připravili jsme pro ně třináct soutěží různě náročných kategorií. Kromě soutěže seniorů jsou to soutěže i pro děti a mládež na ponících či pro tzv. hobby jezdce. Rozhodčí budou hodnotit i soutěže na styl jezdce a vyhodnotí tzv. Benjamin Cup, tedy Národní pohár České jezdecké federace dětí a mládeže,“ popisuje program Jarní všestrannosti místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba. „Je to pro nás opět určitá zkouška před červencovým Mistrovstvím České republiky. Vloni se u nás poprvé v historii sjely všechny věkové a sportovní kategorie včetně družstev na jednom místě a v jeden čas. A protože to byl šampionát úspěšný, budeme jej hostit i v roce 2017,“ dodal ještě Martin Korba.
 
Program třídenních soutěží začíná v pátek 14. dubna drezurami, na ně navážou v sobotu 15. dubna tzv. krosy a v neděli 16. dubna vše ukončí parkury. Začíná se vždy v 8 hodin a vstupné pro diváky je zcela zdarma. 
 
O týden později, tedy 22. a 23. dubna, se na pardubickém závodišti uskuteční soutěže Kritéria mladých koní ve všestrannosti. Jedná se o chovatelské soutěže čtyř až šestiletých koní opět drezuře, krosu a parkuru. Při těchto soutěžích se testují tzv. užitkové vlastnosti mladých plemenných koní. 
 
Zdroj: tisková zpráva DS 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE