reklama 11C

Delaveau vítězem skvěle obsazené JCC v Antverpách

Jumping Clash Challenge (JCC) je novým formátem skokové soutěže, který se představil v listopadu 2016 v Madridu při CSI5* W. Podruhé se JCC jelo v Antverpách v pátek 21. dubna. V rolích nasazených jezdců i vyzyvatelů byla tentokrát skutečná esa…
22.04.2017 09:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Vítězem JCC se v Antverpách stal Patrice Delaveau. Foto: Jumping Clash Challenge
 
V Antverpách se při CSI5* odehrála v pátek 21. dubna soutěž JCC.  Na rozdíl od premiéry v Madridu, se v Antverpách do osmičky účastníků dostali samí hvězdní jezdci. 
 
Princip JCC je takový, že během daného mítinku se sestaví čtveřice nasazených jezdců, kteří jsou vybraní podle postavení na žebříčku FEI. Další čtyři vzejdou z kvalifikační soutěže. Jezdci pak skáčou parkur „jeden proti jednomu“ a vyřazovacím způsobem podle pavouka dojdou až k finálové dvojici, v níž se rozhodne o vítězi.
 
V tomto případě bylo od začátku jasné, že půjde o skvělou podívanou. V Seeded Riders neboli nasazených jezdcích byli Eric Lamaze (CAN), Christian Ahlmann (GER), Daniel Deusser (GER) a Simon Delestre (FRA), což jsou sportovci do 6. místa na žebříčku FEI! Závodilo se na překážkách do 155 cm.
 
Ze středeční kvalifikace pak jako vyzyvatel postoupili Emanuele Gaudiano (ITA), Pedro Veniss (BRA), Constant van Paesschen (BEL) a Patrice Delaveau (FRA). Paradoxem je, že nasazení jezdci postupně vypadli a skončili na pátém až osmém místě.
 
Ve finále proti sobě nakonec nastoupili Emanuele Gaudiano na Chalou a Patrice Deleveau na Carinjo HDC. Šťastnější byl druhý jmenovaný, který ve finále stejně jako Gaudiano nechyboval a dojel v lepším čase. 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE