reklama 11D

Kvalifikaci do JCC v Antverpách vyhrál Gaudiano

Během CSI5* v Antverpách se jede druhý závod nového formátu Jumping Clash Challenge. Špičkově obsazená soutěž, ve které proti sobě závodí dvojice po vzoru například tenisového pavouka, začala ve středu 19. dubna kvalifikací. Více se dočtete v článku.
20.04.2017 10:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Novinka Jumping Clash Challenge se představila v listopadu loňského roku při Světovém poháru v Madridu. Formát soutěže je podobný duelům z jiných individuálních sportů, kdy podle pavouka vyřazovacím způsobem nastupují sportovci proti sobě. 
 
V případě JCC stojí na začátku „Seeded Riders“ tedy nasazení jezdci, kteří jsou nejvýše na žebříčku FEI. V případě mítinku v Antverpách, který je velmi dobře obsazen, jsou v nasazených jména čtyř jezdců ze světové TOP10: Daniel Deusser, Christian Ahlmann, Eric Lamaze a Simon Delestre. 
 

Na druhé straně stojí vyzyvatelé – Challengers. Právě jejich sestava vzejde vždy z kvalifikace. 
 
V Antverpách se kvalifikace jela ve středu 19. dubna v klasické soutěži na čas na překážkách do 150 cm. Bezchybný výkon v nejlepším čase předvedl italský jezdec Emanuele Gaudiano v sedle koně Chalou. Jeho čas měl hodnotu 67,35. O více než sekundu déle trvalo zdolání parkuru rovněž bezchybnému Brazilci Pedrovi Venissovi, který sedlal klisnu For Felicia. Třetí místo vybojovala domácí dvojice Constant van Paesschen a Calore van de Helle. Čtveřici vyzyvatelů doplní Patrice Delaveau (FRA), který závodil s Aquilou HDC.
 
Oproti prvnímu mítinku v Madridu, kdy se do pilotní soutěže nezapojily absolutní jezdecké špičky, v Antverpách uvidí diváci zajímavé klání. Samotné „souboje“ od čtvrtfinále až po finále jsou na programu v pátek 21. dubna ve večerních hodinách. Zařazeny jsou v rámci pětihvězdové kategorie, pojede se na překážkách do 155 cm o výhry v hodnotě 150 000 EUR! Nasazení jezdci jsou Deusser, Ahlmann, Delestre a Lamaze, vyzyvatelé jsou Gaudianno, Veniss, van Paesschen a Delaveau.
 

Výsledky z Antverp najdete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE