reklama 11C

Premiéra Jumping Clash Challenge pro Mändliho

Během jezdeckého festivalu Madrid Horse Week se odehrála premiéra zbrusu nového formátu skokové soutěže Jumping Clash Challenge. Začala kvalifikací 24. listopadu, a o tři dny později byl znám historicky první vítěz – švýcarský jezdec Beat Mändli.
28.11.2016 13:36  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A


Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Základní myšlenkou Jumping Clash Challenge (JCC) je přiblížit parkurový sport široké veřejnosti. Soutěž se zjednodušeně jede podle pavouka například jako v tenisu. Podrobnější popis najdete v souvisejících článcích níže.
 
Na samém začátku stojí proti sobě osm dvojic, tedy šestnáct jezdců. Osm jezdců je z řad takzvaně „nasazených“ tedy nejvýše postavených sportovců na žebříčku FEI, kteří na daných závodech kategorie CSI2* startují. Další skupina osmi jezdců jsou vyzyvatelé, kteří vzejdou z kvalifikace, jež se jede hned v samém úvodu.
 
Z v Madridu 24. listopadu vzešli čtyři domácí jezdci: José Diaz Vecino, Paloma Jiménez Carmona, Leticia Riva Gil a Teresa Blázquez-Abascal. Dva jezdci byli z Portugalska Joäo Pereira Coutinho a Martim Portela de Morais, které doplnily dvě ženy Marie Demonte a Valentina Blooussoff z Francie.
 
Na straně nasazených se objevila jména Jeroma Gueryho (BEL), Beata Mändliho (SUI), Markuse Beerbauma (GER), Luise Sabina Goncalva (POR), Lillie Keenan a Emilly Moffit (USA), Emila Hallundbaeka (DEN) a Jessicy Mendozy (GBR). 
 
Po soutěži pro osmkrát dva jezdce, která se jede jako vyřazovací, přišlo na řadu čtvrtfinále, semifinále a poté finále. Všechny tyto tři části byly na programu v neděli 27. listopadu.
 
Čtvrtfinále otvírali Jerome Guery s Alicantem proti Beatu Mändlimu na Dsarie. Šťastnější byl druhý jmenovaný. Dále Lillie Keenan porazila svou krajanku Emilly Moffit. Markus Beerbaum vyřadil Goncalva, a velkým překvapením bylo, když jediná jezdkyně z řad vyzyvatelů postoupila Španělka Teresa Blázquez-Abascal přes Jessicu Mendozu.
 
V semifinále se setkali Mändli (SUI) s Beerbaume (GER), a předvedli strhující boj, z kterého vyšel lépe Švýcar. Bohužel senzace se nekonala v druhé dvojici, když Keenan porazila španělskou vyzyvatelku.
 
První finále v historii soutěže tak absolvovali Beat Mändli a Lillie Keenan. První šel do parkuru Mändli a dokončil jej čistě v čase 40,73 sekund. Američanka Lillie Keenan rozhodla o vítězi na první překážce, kde chybovala
 
Prvním vítězem JCC se stal Beat Mändli
 

Web JCC najdete pod tímto odkazem




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE