reklama 11C

Další body do KMK rozděleny v Nových Zámcích

Ve středu 1. července proběhly v Nových Zámcích další soutěže seriálu Kritérium mladých koní v parkurovém skákání a sjela se tam velmi silná konkurence. Navíc oproti původně nahlášené sestavě účastníků přibyli například Marek Klus nebo Jiří Hruška.
02.07.2015 11:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Otcem Rubínkyvítězky v kategorii čtyřletých klisen je hřebec El Paso II. Foto: Šárka Votavová

Druhý jmenovaný Jiří Hruška dokázal v sedle svých svěřenců vyhrát tři z celkových šesti vypsaných soutěží. S šestiletým hřebcem E-Blue (po Zirocco) plemene Holandský teplokrevník získal známku 27,000, druhý skončil hřebec stejné plemenné příslušnosti Eazy-Boy (po Zürich) v sedle s Ewou Dyzewskou. Třetí příčka v této kategorii připadla zástupci českého chovu Floydovi (Federweisser), kterého prezentovala Hana Kopecká.
 
Také mezi šestiletými klisnami si nejlépe vedla klisna předvedená Jiřím Hruškou. Orida-M, která vyhrála i o týden dříve v Chotěbuzi. Její otec je Aristo Z, stejně jako druhé nejlépe hodnocené klisny Alexy Aristy „B“, tu taktéž jezdil Jiří Hruška. Třetí místo patřilo Eluse W (KWPNpo Mermus R) a Tereze Mückové.
 
Do třetice přišla nejlepší známka (26,900) pro pětiletou klisnu Dariste „B“, opět v sedle s Jiřím Hruškou. Jak její jméno napovídá, i ona je po opavském hřebci Aristo Z. Druhá se umístila Salou Z po Sandro Beast, tu jezdil bratr Jiřího Hrušky Martin. Třetí místo obsadila Kateřina Kubrická a česká klisna Lentilka 3 (otec Lord Caletto). 
 
Pětiletý hřebec Cascarello po otci Cassini II vyhrál ve své kategorii. Na kolbišti ho převedl Jan Zwinger. Druhý nejlépe hodnocený byl hřebec Pandrhola, který je zapsaný v plemenné knize Slovenský teplokrevník, jeho otec je Padinus a pravidelně ho vídáme v sedle s Markem Hentšelem. Třetí příčku bral Clin D´Or ČT (po Clinton) opět s Jiřím Hruškou.
 
Mezi čtyřletými hřebci a valachy uspěl Cronet Balous, který je potomkem Balous Belini (po Balou du Rouet) a jeho matka Carina je po Cornet Obolensky. Sedlá ho Ida Jančářová a v Nových Zámcích si vyskákal známku 26,300. Druhý skončil tlumačovský Quintago (po Quintero) se Silvií Kalábovou a třetí v Česku narozený hannoverský hřebec Camvel (Campbel), kterého za JK Mustang jezdí Marek Klus. 
 
V nejmladší kategorii klisen zvítězila Rubínka (El Paso II), tu předvedl Rudolf Doležal, druhá dojela Sandrina (La Campo) s Petrou Masárovou a na třetím místě se umístila dvojice Petr Vančura a Revange You (po Radegast). 
 
Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE