reklama 11C

Panská lícha hostila další kolo skokových KMK

Ve středu 20. května proběhlo další z kol seriálu chovatelských soutěží Kritérium mladých koní 2015. Tentokrát se pořádání zhostil Jezdecký klub Panská lícha v Brně. Které mladé naděje hodnotil komisař nejlépe, to se dozvíte z následujících řádků...
20.05.2015 17:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: Kateřina Návojová

Dle pravidel seriálu KMK se vypisuje šest samostatných soutěží. Koně narození v roce 2009, 2010 a 2011 závodí právě dle ročníku zvlášť. A jednotlivé věkové kategorie jsou ještě rozdělené podle pohlaví. Stejně tak brněnský rozpis stanovil šest soutěží, nakonec se jich ale jelo jen pět.
 
V kategorii čtyřetých klisen sklidila největší úspěch Sandina v sedle s Petrou Masárovu, se známkou 24,700 byla hodnocena jen o 2 desetiny bodu lépe, než druhá klisna Revange You, prezentovaná Petrem Vančurou. S jedenácti startujícími byla nejsilnější kategorií soutěž pro hřebce a valachy ročníku narození 2011. Tam si nejlépe vedl Cornet Balous, kterého jezdila Ida Jančářová, jíž vídáme často na drezurních obdélnících. Druhý pak byl Quincy 2, s jezdcem Martinem Řezníčkem
 
Pětileté klisny ovládla Horákyně, opět předvedená Petrem Vančurou a Jan Zwinger sedlal druhou nejlépe hodnocenou klisnu v pětiletých La Carinu. Vůbec nejvyšší známka celého soutěžního dne padla v kategorii pětiletých hřebců a valachů. Její hodnota byla 25,800 a obdržel jí vítěz jménem Cocain s jezdcem Zdeňkem Hrnčířem. Druhé místo opět patřilo Janu Zwingrovi tentokrát s Cascarellem. 
 
V kategorii šestiletých koní se nesešel dostatečný počet startujících, tak aby každá kategorie mohla proběhnout zvlášť a tak byly klisny přiřazeny k hřebcům a valachům do jedné soutěže. Pravidla seriálu toto sloučení umožňují a právě v kategorii šestiletých taková situace nezřídka nastává. Komisaři se nejvíce líbil Floyd, kterého jela Hana Kopecká a druhý skončil Assasin s René Siposem. Nejlepší z klisen Cleer Mag Centrum si vyjela s Leošem Černohorským třetí místo.
 
Více informací na www.panskalicha.cz
 
Podrobné výsledky najdete v záznamu závodů níže



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE