reklama 11B

Skokové KMK vstupuje do druhé polovinu sezony

Ve středu 17. června proběhlo v Mariánských lázních šesté kolo seriálu Kritérium mladých koní v parkurovém skákání. Uzavřela se tak první polovina sezony. Mladé koně čeká dalších šest kol, než celá série vyvrcholí ve zduchovickém finále.
18.06.2015 09:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

 

Ze všech čtyřletých klisen ocenil nejvýše komisař Rebeku 14 v sedle s Filipem Žlábkem. Tato klisna v seriálu za seboujedno druhé a jedno třetí místo a výhrou v Mariánských lázních se posune průběžných žebříčkem na druhou příčku. V kategorii hřebců a valachů zvítězil Callais, kterého prezentoval Josef Lánský.
 
Pětiletá klisna Vesna 8 v tandemu s Janou Polákovou ovládla svou kategorii a mezi valachy a hřebci ve stejném věku zvítězil písecký hřebec Warness předvedený Jakubem Šterbou. Dvojice dostala nejvyšší známku celého soutěžního dne 25,500. 
Grace Federica s Michaelou Šínovou vyhrála kategorii šestiletých klisen a Martin Štorkán a Chacco Star dostali nejvyšší hodnocení v soutěži šestiletých hřebců a valachů
 
Mariánskolázeňským kolem se uzavírá první polovina sezony KMK. V druhé části proběhne dalších šest kol, všechna o stupeň obtížnější oproti prvním šesti závodům. Průběžně si nejlépe vede čtyřletá klisna Wanda 4, mezi hřebci a valachy stejného ročníku to je Go-On T.S. Pětiletá Kigali postoupí po přičtení bodů z šestého kola na čelo žebříčku, hřebce a valachy vede Carebis. Cleer Mag Centrum je na první příčce tabulky šestiletých klisen a lídrem šestiletých hřebců a valachů je Empire 1. Do finále, které proběhne 3. – 6. září ve Zduchovicích postupuje dvacet nejlepších koní z každé kategorie, s podmínkou, že kůň se musí zúčastnit alespoň jednoho kvalifikačního kola v druhé části sezony.  
 
Výsledky z KMK v Mariánských lázních najdete v záznamu závodů - viz.odkaz níže
  



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE