reklama 11A

Sedmé kolo skokového KMK 2015 v Chotěbuzi

Ve středu 24. června byla zahájena druhá polovina sezony skokových závodů Kriterium mladých koní. Sedmé kolo tohoto chovatelského seriálu určeného pro koně ve věku od čtyř do šesti let proběhlo v severomoravské Chotěbuzi.
24.06.2015 18:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jiří Hruška sedlal v Chotěbuzi několik potomků hřebce Aristo Z (na snímku). Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz
 
 
Parkury pro všechny věkové kategorie se v druhé části seriálu o jednu obtížnost zvyšují. Čtyřleté klisny tak startovaly do parkuru stupně ZL. Nejlépe hodnocená, známkou 24,100 byla Sandrina (La Campo) v sedle s Petrou Masárovou. S poměrně značným odstupem se za seřadily klisny Baby 2 po Ballast s jezdkyní Lucií Krampotovou a JLB Claire JJ (Cassius), kterou prezentoval Libor Bosák.
 
Holštýnský hřebec Quentino po Quick Fire s jezdkyní Silvií Kalábovou dostal nejlepší známku v kategorii čtyřletých hřebců a valachů. Druhá skončila dvojice Radim Bodlák a Dragon 1 (Ballast) a třetí dojel hannoverský hřebec Quincy 2 po Quaid, kterého předvedl Marek Klus.
 
Pětiletá klisna Lentilka 3 s Kateřinou Kubrickou obdržela nejlepší známku (24,800) ve své kategorii. O sedm desetin za se umístila Cocoa Girl s Pavlem Holešovským. Třetí místo obsadila Delisa 3. Ta s druhou Cocoa Girl shodného otcehannoverského hřebce Drosselklang II. 
 
Slovenský teplokrevník Pandrhola předvedený Markem Hentšelem se stal vítězem kategorie pětiletých hřebců a valachů, o půl bodu za ním skončil Cascarello (Cassini II) v sedle s Janem Zwingerem a třetí místo bral oldenburský hřebec Clin D´Or ČT (Clinton I), kterého jezdil Jiří Hruška.
 
Bezkonkurenčně nejvyšší známku napříč všemi kategoriemi dostala tentokrát šestiletá klisna Orida-M po Aristo Z. Stejný hřebec je také otcem klisny Alexa Arista „B“, která obsadila třetí příčku. Jezdcem obou klisen po Aristo Z byl Jiří HruškaNa druhém místě se umístila Loveen Monet +. Sedlal ji Zdeněk Žíla, který také svého času sedlal hřebce Cartouche, otce jmenované klisny Loveen Monet +. A co víc, klisna je z matky po Faraday a i toho Zdeněk Žíla ve své bohaté kariéře jezdil.
 
Mezi šestiletými hřebci a valachy se komisaři nejvíce líbil Quintar (Q III - 40), Toho prezentoval Vít Holý. Na druhé příčce skončil Floyd po Federweisser s Hanou Kopeckou. Třetí místo brala dvojice Jiří Hruška a Casino-T (Cassini I). 
 
Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE