reklama 11C

Český Pony-games tým poprvé v zahraničí

Významným mezníkem v historii českých pony-games se stalo 10. a 11. září 2016, protože se náš národní tým poprvé zúčastnil mezinárodních závodů a to v kategorii do 14 let. Více se dočtete v článku Alžběty Maškové...
13.09.2016 09:40  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Alžběta Mašková

Celý článek Alžběty Maškové čtěte zde:

Významným mezníkem v historii českých pony-games se stalo 10. a 11. září 2016, protože se náš národní tým poprvé zúčastnil mezinárodních závodů a to v kategorii do 14 let. Naše barvy hájily T. Peterková, A. Šmerhovská, G. Kopřivová, N. Bečková, A. Šestáková a koučem týmu byla A. Mašková.
 
Pro naši premiéru byl vybrán turnaj International Mounted-Games v Saint-Lo, jehož organizátorem byl Arnaud Ribault, specialista pro pony-games ve Francouzské jezdecké federaci, se kterým české pony-games dlouhodobě spolupracují a který našim jezdcům dal velkoryse k dispozici své poníky.
 
Český tým startoval ve smíšeném turnaji – U 14 a U 17 a čekalo na něj 30 her rozdělených do tří kol. Soupeři hájili barvy silných francouzských a belgických klubů, které se této disciplíně věnují již velmi dlouho, mj. v něm jeli i dva účastníci letošního Mistrovství Evropy
 
První závod byl pro naše jezdkyně hodně náročnýani jedna neměla předchozí zkušenost z mezinárodních závodů, navíc měly pouze dva dny na to, aby se seznámily se svými poníky a k tomu ještě přičtěme téměř stometrové hřiště, které slibovalo rychlou hru… Všechny se s tím popraly skvěle a vytvořily silný tým, který se vzájemně podporoval a to i ve chvílích, kdy některá z her nešla tak, jak by si přály. Nakonec za třetím místem zaostaly jen o tři body. Do druhého turnaje nastoupily již jistěji a na výkonech to bylo znát – v několika hrách získaly druhé místo a jednu dokonce vyhrály.
 
Celkově se v něm umístily na třetím místě. Nedělní kolo začalo opět velmi slibně, ale v posledních čtyřech hrách český tým bohužel chyboval a opravy ho stály cenné body. Každopádně první místo v kategorii U 14 (resp. třetí ve smíšeném turnaji) mu uniklo pouze o jediný bod a radost českých fanoušků na tribuně byla obrovská.
 
O hodnocení premiéry českého týmu jsme požádali Seana Bourceho, několikanásobného šampiona Francie, vice-šampiona Evropy a člena Rady IMGA (Mezinárodní asociace pro pg): „Váš tým podal kvalitní výkon a příjemně překvapil. Více problémů mu dělaly rychlostní hry, což je pochopitelné, protože ty vyžadují větší zkušenost, která Vám ještě chybí. Nicméně máte našlápnuto správným směrem a doufám, že Česká republika se brzy stane další členskou zemí IMGA a Vaši jezdci posílí řady pony-gamesových příznivců.“ 
 
Jak jsme předeslali v úvodu, českým pony-games vydatně pomáhají francouzští kolegové, což je příslibem dalšího rozvoje do budoucna. A již na konci října se uskuteční třetí společná akce, která se bude konat při finále PGC ve Zduchovicích a bude se zaměřovat nejen na práci s jezdci, kteří již pony-games jezdí, ale jejím cílem bude také přiblížit myšlenku pony-games a jezdectví dětí na ponících co nejširšímu publiku.
 
Více informací naleznete na www.pony-games.cz



Štítky: Pony-gamespony
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }