reklama 11D

ME v pony-games 2016 rychlost, přesnost, síla týmu

Od 25. do 31. července se v německém Luhmühlenu konalo Mistrovství Evropy týmů a jednotlivců v pony-games. Barvy České republiky letos sice ještě nikdo nehájil, ale alespoň formálně se Pony-games CZ prezentovalo, což jistě přispěje k dalšímu rozvoji…
01.08.2016 08:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Šampionáty se konaly na severu Německa, nedaleko Hamburku, v rozlehlém jezdeckém areálu, který se specializuje především na všestrannost. Zúčastnilo se jich přes 300 jezdců třinácti národností. Osmdesát jich startovalo za jednotlivce, ostatnítýmech. Nejpočetnější zastoupení měla Anglie, kolébka pony-games a Francie, kdesoučasnosti patří pony-games k nejrychleji se rozvíjejícím disciplínám. Právě francouzští jezdci získali před čtrnácti dny zlato na MS světakategorii Open a dvanich byli i zdetýmu, a proto patřilivelkým favoritům. Nakonec se jim na zlato dosáhnout nepodařilo, ale získali dvě druhá, jedno třetí a jedno čtvrté místo.

Soutěžilo se v kategoriích U12, U14, U17 a v Open, které bylo nejpočetněji obsazeno. Díky tomuto systému „společného šampionátu“ je dobře patrný rozdíl mezi jezdci různého věku a ti mladší tak mohou sledovat práci svých zkušenějších kolegů a učit se od nich. Každá kategorie jela na 5 kol plus finále. Když uvážíme, že každý turnaj trvá minimálně tři čtvrtě hodiny, tak si dokážeme lépe představit, jak náročná cestamistrovskému titulu to byla. Všechny turnaje se jely ve velmi svižném tempu, zejména rychlost kategorie Open byla při některých hráchneuvěřitelná. Tato podívaná přilákala na sever Německa řadu fanoušků včetně zahraničních, kteří o sobě po celou dobu dávali hlasitě vědět, což přispělodobré náladě celého klání.

Němečtí pořadatelé vše zvládlipřesností sobě vlastní, takže na závěrečném večírku si vysloužili jen samé pochvaly – ať již co se týkalo časového harmonogramu, hřišť (travnatých i písčitých), zázemí pro stanové městečko či stravování. Určitě nasadili laťku hodně vysoko a nebude jednoduché ji překonatpříští rok se o to pokusí nejúspěšnější země letošního Mistrovství Evropy, Anglie.

Vítězné týmy ME 2016:

U 12 – Wales

U 14 – Anglie

U 17 – Itálie

Open - Anglie

   

Text a foto: Alžběta Mašková




Štítky: pony games
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE