reklama 11C

České zahájení dubnového CSI v Linzi

ikonka

V rakouském Linzi se jezdci při mezinárodních skokových závodech CSI2* představili poprvé během čtvrtka 12. dubna. Tento den byly na programu soutěže při CSIYH1* a CSI2*, přičemž české ekipě se podařilo skončit celkem dvakrát v elitní pětici…
12.04.2018 19:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Pěkné druhé místo hned z kraje závodního dne zaznamenala Alžběta Vojtková. S koněm Pinky Pay nastoupila do soutěže Small Tour, což byla skoková zkouška s výškou překážek 120 centimetrů. Hodnocena byla na čas a česká dvojice předvedla druhou nejrychlejší jízdu. Za vítězkou zaostala zhruba jednu vteřinu.

Podruhé se během tohoto dne objevily české barvy v elitní pětce v rámci soutěže pro mladé koně ve věku 6 a 7 let. Na parkuru 125/135 centimetrů vysokém sedlal český zástupce Aleš Opatrný úspěšně koně Areto. Po bezchybné jízdě se probojovala tato česká dvojice do rozeskakování, v němž si čisté konto udržela, a nakonec si zajistila konečné čtvrté místo.

O závěr závodního dne se postarala nejtěžší soutěž čtvrtka, a to parkur 140 centimetrů vysoký. Zařazen byl do Gold Tour a na startu se představilo hned několik českých dvojic. Nejlepší výkon podala Alena Gasperl, která s koněm Coupe Daenemark jako jediná z české ekipy nechybovala.

Jiří Hruška s klisnou Acoradie Mx I2M inkasoval 4 trestné body za jedno shození, stejně jako další česká dvojice Alexander Baraldi a Elame.

Během pátečního dne budou připraveny již i uzavřené soutěže pro děti a juniory, kde budeme mít taktéž početné zastoupení.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE