reklama 11B

Čeští jezdci míří na dubnové CSI Linz

ikonka

V rakouském Linzi se nadcházející prodloužený víkend, a to ve dnech 12. - 15. dubna, konají další ze skokových závodů. Tentokrát se jedná o mezinárodní mítink při CSI2*. Ne něm nebudou chybět čeští jezdci, a to včetně dětské a juniorské ekipy…
09.04.2018 14:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V Linzi se závodilo i o uplynulém víkendu, kdy se jednalo o další z národních závodů. Na nich se představila Kateřina Zigová a Alena Gasperl. Ani jedna z jezdkyň však nefiguruje na seznamu přihlášených pro tyto mezinárodní skokové závody.

V nejtěžší úrovni CSI2* se můžeme těšit na sedm českých zástupců. Jsou jimi Alexander Baraldi, Rudolf Doležal, Jiří Hruška, Kateřina Málková, Václav Nágr, Aleš Opatrný a Jiří Papoušek. V rámci těchto závodů jsou však vypsány i další úrovně. I v nich budeme mít české reprezentanty.

Vedle již zmíněných jezdců tak českou ekipu při CSI1* doplní Adéla Chrdlová, úřadující mistryně České republiky mezi juniory Anna Heldová, Žaneta Pokorná, Adéla Pokorná, Karolína Schejbalová, Sandra Tomaidesová, Kateřina Tomanová a Miloslav Vítek.

Dále jsou v Linzi vypsány soutěže pro děti při CSICh-B a také juniory v rámci CSIJ-A. Čtyřčlennou českou dětskou ekipu tvoří Eliška Hasnédlová, úřadující mistryně mezi dětmi Valentýna Kuková, Petra Pařenicová a také Lenka Sikorová.

Mezi juniory budeme mít o jednoho zástupce více. Na startu se představí Anna Heldová, Matouš Kořínek, Linda Portychová, Tereza Svobodová a Kateřina Tomanová. S mladými koňmi můžeme na startu při CSIYH očekávat Aleše Opatrného a Sandru Tomaidesovou.

Během čtvrtečního dne, což bude první závodní den, se představí jezdci v rámci CSIYH, CSI1* i CSI2*. Parkur 145 centimetrů vysoký bude zároveň první kvalifikací do nedělní Grand Prix. Děti a junioři budou závodit poprvé až během pátku.

Vrcholem závodů bude nedělní den. Ten bude zahájen dětskou Grand Prix, a to na parkuru 130 centimetrů vysokém. Následně bude čekat Grand Prix na juniory, pro něž bude připraven parkur 135/140 centimetrů vysoký. Tato soutěž je zároveň kvalifikací pro letošní mistrovství Evropy, které se koná ve francouzském Fontainebleau.

O úplný závěr prvního závodního týdne v rámci dubnových mezinárodních závodů se postará Grand Prix města Linz, v níž jezdci ve skupině D zároveň sbírají body do Longines žebříčku. Tento parkur bude 145 centimetrů vysoký.

 

Startovní a výsledkové listiny budou dostupné ZDE. Stránky pořadatele můžete najít TADY.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE