reklama 11A

Cena Masise hlavním bodem karlovarského mítinku

V neděli 14. srpna se na Hipodromu Holoubek v Karlových Varech odehraje další z letošních dostihových dnů. Vrcholem mítinku bude Cena Masise, účastníky a diváky však čeká celkem sedm dostihů. Více v tiskové zprávě…
10.08.2016 12:34  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Duke of Darhorse (vlevo) červencovým truimfem zapůsobil. Foto: Marcela Klingorová

Polovina srpna nepřipomíná pouze blížící se konec prázdnin, ale zároveň pozvolné loučení s karlovarskou dostihovou sezónou. Předposlední mítink na Hipodromu Holoubek s.r.o., složený ze sedmi rovinových testů, vyvrcholí Cena MASISE- POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat., 1.200m). Dostih, v němž mnohdy své kvality poodhalí budoucí šampióni klasického ročníku, se jako důležitý srovnávací test dvouletých koní běhával již na sklonku osmdesátých let minulého století.
 
Od roku 1994, kdy se Cena Masise stěhovala z centrálního závodiště ve Velké Chuchli, je s výjimkou několika mála let pravidelnou součástí dostihového kalendáře v lázeňském městě. Dostih pojmenovaný po jednom z nejlepších koní české historie, držiteli titulu Kůň 20. století a v neposlední řadě významném plemeníkovi, přilákal na start devítku aktérů. U plnokrevníků nejmladší věkové kategorie není jednoduché odhadnout favorita. Tím se dostih stává napínavějším. Ani letošní ročník nebude výjimkou. V převaze zahraničních rodáků své síly poměří šest koní, kteří absolvovali přípravnou červnovou dvojkovou Simsonovu cenu
 
V souvislosti s výtečnou formou koní připravovaných trenérem Allanem Petrlíkem by se o vítězství mohl ucházet Duke Of Darhorse (ž.J.Verner). K největším soupeřům patří vítěz zmiňované Simsonovy ceny Zock (ž.M.Zatloukal), který ze všech startujících zkušenosti i skvělé výsledky. Do pořadí by měla promluvit druhá ze Simsonovy ceny Saša (ž.B.Murzabayev), která spolu s červnovou chuchelskou vítězkou dostihu III. kategorie Argami (ž.J.Šafář) a v jediném životním vystoupení druhou Arkanií (ž.J.Rája) bude mít nepatrnou hmotností výhodu. Nemálo příznivců si jistě najde potomek čtyřnásobného vítěze Lázeňské míle z let 2008 až 2011 Sharpoura, dodatečně dohlášený Christok (ž.I.Koplíková Janáčková). Vyrovnané výkony v dosavadních dvou startech mohou k průniku mezi nejlepší pomoci Landaronovi (ž.M.Laube). Do nejvyšší společnosti poprvé zavítá Felix (ž.P.Foret) a cestu mezi nejlepší si proklestí v červnové Simsonově ceně neumístěná Global Girl (ž.M.Havelková).
 
Velmi zajímavá sestava se představí také v druhém vrcholu odpoledne. Cena společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (II.kat., 2.400m) přilákala nejen dva účastníky letošního Českého derby Johnny Whistla (ž.P.Foret) a Urban Joye (ž.M.Zatloukal), ale také vítěze posledních dvou ročníků Karlovarské dvojnásobné míle Lužnici (ž.J.Verner) a Charrose (K.Hlubučková). Přijedou rovněž aktérky nejdůležitějšího testu tříletých klisen, loňská vítězka slovenského Oaks Ines (ž.B.Murzabayev) a v červencovém českém ekvivalentu neumístěná Latigera (ž.M.Laube). Respektovaným účastníkem je veterán Omnibus (ž.J.Rája).
 
 
Program:
 
14.30   Cena GALOPP REPORTER (IV.kat.,1.600m)
15.00   Cena EBF (III.kat.,1.600m, dvouletí)
15.30   Cena spol. ACCOR s.r.o. (III.kat.,2.000m)
16.00   Cena MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat.,1.200m, dvouletí)
16.30   Cena spol. CHARVÁT GROUP s.r.o. (II.kat.,2.400m)
17.00   Cena HIPODROM HOLOUBEK (III.kat.,1.400m)
17.30   Cena JAROMÍR MARUNA ELEKTRO SERVIS (V.kat.,1.400m)
 
 
Text a ilustrační foto: Marcela Klingorová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE