reklama 11D

Ve Varech se běželo Oaks a Lázeňská míle

V Karlových Varech se v neděli 24. července odehrál jeden z vrcholů celorepublikové dostihové sezóny. Na programu dostihového dne bylo mimo jiné klasické Oaks jako nejdůlěžitejší výkonnostní test tříletých klisen. Více v článku Marcely Klingorové.
25.07.2016 09:23  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Marcela Klingorová


Karlovarské závodiště je v souvislosti s právě probíhající sezónou neustále středem zájmu odborné i laické veřejnosti. V neděli se Hipodrom Holoubek s.r.o. stal hostitelem čtvrtého klasického dostihu aktuální sezóny 71. Oaks Holdingu Rabbit CZ. Na startu nejdůležitějšího výkonnostního testu tříletých klisen, letos mezinárodně obsazeného, své síly poměřovaly dvě úspěšné účastnice Českého derby.

Největší pozornost byla věnována Krasavě, která vrcholnou formu využila právě v derby. Tentokrát si vybrala oddechový čas a doběhla jako šestá. Suverénkou dostihu, který se na zdejší ovál vrátil po devatenácti letech, se stala nositelka bílých barev Dostihové stáje Pegas a svěřenkyně trenéra M. Liska Sedmikraska. Od startu se usadila na vedoucí pozici a tu uhájilana cílovou páskuVýborně si počínala jediná žena ve dvanáctihlavém poli Kateřina Hlubučková s bělkou Venillií. Talentovanou českou rodačku dovedla na druhém místě. Třetí honorář putoval na Slovensko zásluhou Saintnixy. Úspěch tuzemského chovu podtrhla čtvrtá Williann, která za sebou nechala německou Elbflorenz.

Lázeňská míle Mikropu Čebín, jejíž začátky se tradují od 30. let minulého století, byla druhým vrcholem odpoledne. Pětiletá hnědka Dally Hit, nedávná premiantka karlovarské Letní ceny klisen, potvrdila příslušnost v nejvyšší společnosti. Zvítězila, a to počtvrté v řadě. Dalším významným dostihem byla dvoukilometrová Cena Renomia Agro. Třetí letošní triumf získala Dang Gia. Po boji o krk porazila spolehlivého Khalidora, jemuž potřetí těsně uniklo vítězství.

V prvním ze dvou rámcových překážkových dostihů exceloval Josef Váňa junior v sedle favorizované Silk. Ve druhém se ve svém prvním životním startu na skocích suverénním způsobem prosadil někdejší úspěšný rovinář Lorpen.


Výsledky:

Cena DZS Struhařov a.s. (III.kat.,1.200m, dvouletí):
Duke Of Darhorse (ž.J.Verner) – Gold Evasive (ž.P.Foret) – Golden Sarah (ž.M.Laube)

Cena DUX Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,2.000m): Gloryland (M.Hrouda) – Fiomi (ž.J.Šafář) – Vegas Las (ž.J.Palík)

Cena RENOMIA AGRO (II.kat.,2.000m):
Dang Gia (ž.B.Murzabayev) – Khalidor (ž.J.Rája) – Santa Padrona (ž.M.Havelková)

Lázeňská míle MIKROPu ČEBÍN (II.kat.,1.600m):
Dally Hit (ž.J.Palík) – Hello Hobby (ž.M.Zatloukal) – Thailand (ž.J.Chaloupka)

71. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed,2.400m, klisny):
Sedmikraska (ž.P.Foret) – Venillia (K.Hlubučková) – Saintnixa (ž.M.Zatloukal)

Cena JATKY ČESKÝ BROD a.s. (steeplechase, III.kat.,3.700m):
Silk (ž.J.Váňa ml.) – Terapena (S.Ferhanov) – Reki (žk.J.Spáčil)

Cena MYDLÁŘKY BENEŠOV a.s. (steeplechase, IV.kat.,3.700m):
Lorpen (ž.J.Myška) – Amadeon (ž.M.Novák) – Rabbit Mountnelson (M.Kubík)

Cena PRIMO Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,1.400m):
Pale Martin (am.J.Fabris) – Alfa Wolf (ž.J.Rája) – Herbebois (ž.M.Havelková)

Text a foto: Marcela Klingorová
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE