reklama 11C

Klasické Oaks a Lázeňská míle v Karlových Varech

V neděli 24. července se na dostihovém závodišti v Karlových Varech odehraje jeden z vrcholů sezony, kterým je klasické Oaks, jež se na lázeňskou dráhu vrací po devatenácti letech. Více se dočtete v tiskové zprávě...
20.07.2016 14:03  |  Rubrika: Dostihy  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Sedmikráska patří k favoritkám Oaks. Foto: Marcela Klingorová

Hipodrom Holoubek s.r.o. letos ohledně nabízených dostihových lahůdek nasadil laťku hodně vysoko. Zatím každý z uplynulých mítinků patřil mezi vrcholné události karlovarské sezóny. Nadcházející nedělní je předčí. Tradiční Lázeňskou míli totiž doplní dalších sedm dostihů v čele s 71. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed, 2.400m).

Nejvýznamnější test klasického ročníku určený klisnám se na lázeňské závodiště vrátí po devatenácti letech. V roce 1997 se z triumfu Fantasy Friend radoval jako jezdec i trenér Allan Petrlík. Tentokrát přiváží jako trenér trojnásobnou vítězku v řadě Diredawu (ž.J.Verner) a Tialine, do jejíhož sedla se vyhoupne ve Švýcarsku působící žokej Clément Lheureux. Z početné převahy tuzemských odchovankyň zasluhuje díky skvělému 2. místu v Českém derby pozornost Krasava (ž.J.Rája).

Vysoko bude mířit Sedmikraska (ž.P.Foret). Může se opřít o výtečné výkony. V minulém roce jí patřilo druhé místo v karlovarské Ceně zimní královny, letos vyhrála Mem. R. Deyla, druhá doběhla v Jarní ceně klisen a čtvrtá v Českém derby. Florentině (ž.B.Murzabayev) se dařilo především na Slovensku, kde zaznamenala dva důležité úspěchy. Vyhrála Cenu Arvy a druhá skončila v tamní Jarní ceně klisen.

Mezinárodní srovnání nabídnou hosté z Německa a Slovenska. Elbflorenz (ž.W.Panow) trenéra Grösschela ve všech letošních startech ve své domovině dosáhla na velmi dobrá umístění. Příslušnice slovenské užší špičky Saintnixa (ž.M.Zatloukal) před měsícem doběhla v Ceně Arvy druhá. Zlepšující formu vítězky čtyřkového dostihu Latigery (ž.M.Laube) naznačuje 3. místo v červnovém jedničkovém testu. Šance na první životní zásah má spolehlivá Vaneta (ž.J.Palík). Dcera vítězky Oaks z roku 2001 Vapety má z velkých dostihů dostatek zkušeností. Výkonnostní nárůst je zřetelný také u talentované Venillie (K.Hlubučková), mj. třetí z Jarní ceny klisen. Stejným místem, ovšem ve slovenském vydání Jarní ceny klisen, na sebe láká pozornost Rabbit Percy (ž.M.Mach). Do vyšší společnosti zkouší proniknout dosud nezvítězivší Williann (ž.J.Chaloupka).

Velice dobře obsazený je druhý z vrcholů LÁZEŇSKÁ MÍLE MIKROPu ČEBÍN (II.kat, 1.600m). Na startu nechybí čerstvá vítězka karlovarské Letní ceny klisen Dally Hit (ž.J.Palík). Vítězka posledních tří dostihů narazí na předloňského vítěze Slovenského derby Love Me (ž.M.Laube), zlepšujícího se Thailanda (ž.J.Chaloupka), dvakrát plně bodujícího Master Of Golda (ž.J.Línek), dvojnásobného loňského premianta z francouzských drah Luck Aheada (ž.J.Verner) a letošního dvojnásobného hrdinu z německých drah Jarahiho (ž.R.Koplík). Dubnový vítěz dostihu na 1.200m v Irsku Approcaillis (ž.B.Murzabayev) se českému publiku představí poprvé.

Výjimečnost čtvrtého karlovarského dostihového dne potvrzuje další dostih II. kategorie dotovaný sto tisíci korunami. Na dvoukilometrové trati Ceny Renomia Agro se představí těsně druhý v Karlovarské dvojnásobné míli Solini (K.Hlubučková), prověřený poctivec Khalidor (ž.J.Rája) nebo účastník letošního Českého derby Golden Devil (ž.M.Laube).
 


Program:


14.30   Cena DZS Struhařov a.s. (III.kat.,1.200m, dvouletí)
14.55   Cena DUX Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,2.000m)
15.20   Cena RENOMIA AGRO (II.kat.,2.000m)
15.50   Lázeňská míle MIKROPu ČEBÍN (II.kat.,1.600m)
16.25   71. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed,2.400m, klisny)
17.00   Cena JATKY ČESKÝ BROD a.s. (steeplechase, III.kat.,3.700m)
17.30   Cena MYDLÁŘKY BENEŠOV a.s. (steeplechase, IV.kat.,3.700m)
18.00   Cena PRIMO Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,1.400m)


Text a foto: Marcela Klingorová
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE