reklama 11C

Festivalový dostihový den s překážkovým tahákem

Karlovarská dostihová scéna pokračuje v atmosféře filmového napětí, hvězd i hrdinů. Především těch čtyřnohých. Na neděli 3. července je připravený jeden z nejzajímavějších mítinků letošní sezóny. Více se dočtete v článku Marcely Klingorové.
29.06.2016 16:02  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Marcela Klingorová

Karlovarská dostihová scéna pokračuje v atmosféře filmového napětí, hvězd i hrdinů. Především těch čtyřnohých. Hipodrom Holoubek s.r.o. na neděli 3. července připravil jeden z nejzajímavějších mítinků letošní sezóny. Bude mít dva vrcholy. Jeden rovinový a jeden překážkový.
 
Letní cena klisen, letos pod záštitou primátora města Karlovy Vary, je specialitou karlovarského závodiště. Ze všech tamních dostihů nejkratší historii, která se začala psát přesně před dvanácti lety. Dvoukilometrový test II. kategorie je srovnávací zkouškou výkonnosti tříletých a starších klisen, které se nedostaly na startovní listiny nebo neuspěly významných chovatelských testech, České derby nevyjímaje
 
Inaugurační ročník vyhrála Nana D´Anjou v sedle s Kristýnou Bezděkovou, jedinou ženou, která se prosadila v roli jezdecké. Letos ji může následovat některá z trojice amazonek. Martina Havelková povede zástupkyni tuzemského chovu Nineteen, Kateřina Hlubučková květnovou vítězku a druhou z pražského Červnového poháru Indian Lass. Ciocco Wonder s Jiřinou Andrésovou absolvuje po německém účinkování teprve druhý start na našem území a může být zajímavým tipem pro sázející. Největší zkušenosti z velkých dostihů má Sapsiree (ž.J.Chaloupka). Účastnice Českého derby 2013, druhá v mosteckém Oaks a třetí v rakouském i slovenském Oaks, by měla minimálně obhajovat bronzovou příčku z předloňské i loňské edice Letní ceny klisen.
 
Vyrovnané výkony stabilně podává ve dvou posledních startech neporažená Dally Hit (ž.J.Palík). Žokej Jan Rája prozatím v Letní ceně klisen dosáhl tří plných zásahů. Na čtvrté by nyní mohl pomýšlet s českou rodačkou Romanettou. Své kvality ukázala loňským prvenstvím v bratislavské Ceně Arvy a účastí v obou sezónních vrcholech vyhrazeným klisnám, tedy v českém i slovenském Oaks. Dobré umístění můžeme očekávat také od dvojnásobné květnové vítězky Dang Gia (ž.M.Mach). Florentina (ž.J.Šafář) je jedinou tříletou účastnicí v devítihlavém poli. Na svém kontě má dva výrazné úspěchy ze Slovenska: vítězný zásah v  Ceně Arvy a druhé místo v tamní Jarní ceně klisen. Na první životní prvenství bude mít políčeno loňská účastnice českého a polského Oaks Santin (ž.P.Foret).
 
Atraktivní a kvalitní podívanou nabízí překážkový vrchol odpoledne. V Agrofert STEEPLE CHASE O POHÁR Josefa VÁNI 2016 čeká na sedm kvalitních překážkářů na trati dlouhé 4.500m patnáct skoků. Největším tahákem bude osminásobný vítěz Velké pardubické, který do steeplechase kategorie National listed posílá trojici prověřených skokanů. Legendární žokej se představí karlovarskému publiku v akci po dlouhých 14 letech. Vyhoupne se do sedla šestiletého valacha A Pigalle, kterého čeká česká premiéra. Mezi nebezpečné soupeře bude patřit dvojice jeho svěřenců.  Někdejší účastník Velké pardubické a v zahraničních grupových dostizích velmi dobře se prezentující Soros (ž.J.Kousek) i čerstvý vítěz červnového pardubického Zlatého poháru Nos Galan (ž.J.Kratochvíl). Ze Slovenska přicestuje jediná klisna a letos dosud neporažená Meny Bay (ž.J.Brečka). Bridgeur (ž.J.Myška) se v této elitní společnosti teprve rozkoukává. Předloni druhý v Poháru Josefa Váni Nikan (ž.M.Novák) se chystá na letošní první start a dubnový vítěz z Bratislavy Manifestation (ž.D.Andrés) se pokusí o reparát dvou posledních neúspěšných vystoupení.
 
 

Program:

 
14.30   Cena EBF (III.kat., 1400m)
15.00   CENA GALERIE UMĚNÍ KARLOVY VARY (IV. kat., 2400 m)
15.30   CENA HEJTMANA KK (II.kat., 1600m)
16.00   Cena spol. LA NOVA CONSULTING (III.kat., 2000m)
16.30   LETNÍ CENA KLISEN PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY (II. kat., 2000m)
17.00   Agrofert STEEPLE CHASE O POHÁR Josefa VÁNI 2016 (NL, 4500m)
17.30   Cena stáje JASNA pod záštitou Dostihového klubu Josefa Váni (steeplechase IV.kat., 3200m)
 
 
Text a ilustrační foto: Marcela Klingorová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE