reklama 11D

Evropský pohár žokejů 2016 opět v pražské Chuchli

V sobotu 24. září se uskuteční na dostihové dráze v pražské Chuchli druhý ročník jedinečného dostihového mítinku pod názvem LOKO TRANS Evropský pohár žokejů 2016. Své síly změří přední evropští žokejové v celkem devíti dostizích.
16.07.2016 21:39  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Startovní pole žokejů bude velmi nabité jako v loňském úvodním ročníku, přijedou žokejové například z Francie nebo Anglie. Program dne začíná ve 12 hodin a nabídne celkem devět dostihů, čtyři opravdu velké a pět menších doprovodných, které ale budou mít rovněž obrovský význam pro pořadí v poháru žokejů a budou zcela jistě velkým zážitkem pro zúčastněné majitele a trenéry koní. O loňském úvodním ročníku poháru se přední čeští dostihoví odborníci vyjadřovali jen v superlativech.
 
Celková dotace dostihového odpoledne bude 3,97 milionu korun. Čtyři hlavní dostihy se poběží o 3,4 milionu korun a slibují tu nejlepší podívanou v rovinových dostizích na našem území. Největším dostihem dne bude sprint na 1400 metrů pro tříleté a starší koně s celkovou dotací 1,6 milionu korun, který slibuje špičkové obsazení nejlepšími koňmi z regionu. Následovat bude trojice hlavních dostihů o jednotné dotaci 600 000 korun s následujícími parametry: dostih na 1800 metrů pro tříleté a starší koně, dostih vytrvalců na 2600 metrů pro tříleté a starší koně a dostih na 1600 metrů pro dvouleté koně, který bude prvním velkým testem těchto juniorů. To vše za snížená 3 % startovného. Upozorňujeme zájemce o účast na mítinku, že první kolo přihlášek pro velké dostihy končí již 21. července!
 
Pětice menších dostihů představuje ideální možnost majitelům a trenérům posadit na své koně špičkové jezdce bez dalších nákladů. Podobná šance a dokonalá prověrka se nemusí nikdy opakovat. Navíc je možné získat majitelské prémie, a celková dotace těchto dostihů tak bude vysoko nad běžnou dotací v dané kategorii! Startovné i zde činí v Česku opravdu nízká maximálně 3 % z celkové ceny dostihu (při součtu dotace a majitelské prémie).
 
Mítink přitahuje mimořádnou mediální pozornost. Vrcholem bude rekordní 170 minut dlouhý přímý přenos České televize ze závodiště. Některé dostihy budou odvysílány v přímém přenosu, jiné ze záznamu v rámci studia. V brzké době budou zejména na webových stránkách a sociálních sítích zveřejněny soupiska jezdců a výčet bohatého doprovodného programu akce. Již nyní je jisté, že soupiska žokejů bude minimálně tak kvalitní, jak tomu bylo v loňském roce. První odtajnění soupisky žokejů přijde 1. srpna.
 
Proto vážení nejen sportovní přátelé, všichni jste srdečně zváni v sobotu 24. září do pražské Chuchle, kde se od 12:00 uskuteční druhý ročník LOKO TRANS Evropského poháru žokejů 2016. Velice se těšíme na Vaši účast na mimořádné sportovní, kulturní a společenské akci! Pište s námi nové dějiny unikátního dostihového projektu i letos!
 
Zdroj: tisková zpráva



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }