reklama 11D

Karlovarskou Ohři nahradila Lužnice

Karlovarské závodiště má za sebou 2. mítink letošní sezóny. V průběhu nedělního odpoledne 19. června se divákům představilo bezmála sedmdesát plnokrevníků. Šesti rovinovým dostihům vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje...
20.06.2016 09:22  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Podle svých dosavadních výkonů si jednotliví účastníci na start nesli rozmanité hmotnostní zatížení a tak rozdíl činil až 11,5 kg. Šance na úspěch každého ze 12 startujících ultravytrvalců se tedy výrazně vyrovnaly. Specifický dostih, který se na západě Čech běhával již za války, opět potvrdil, že handicapové a takto dlouhé zkoušky mnohdy dopadnou zcela odlišně od papírových předpokladů.

O obhajobu předloňského a loňského prvenství se pokoušeli tuzemští odchovanci Cheri Honey (nakonec pátý) Charros (čtvrtý). Taktovky se krátce po startu podle očekávání chopil pětiletý hnědák Seep. Patřilnejvětším favoritům, ovšem jeho šance skončilyzávěrečném oblouku a odcouvalna konečné sedmé místo. Z výhodné pozice ve druhém sledu se na vedoucí pozici dostala svěřenkyně trenéra Michala Tajmra Lužnice. Milovnice měkké půdy si mohla libovat, neboť celý dostih vydatně pršelo. Velice pohledným finišemnecelou jednodélkovou ztrátou na vítězku získal druhé místo Solini a třetí doběhlprůběhu dostihu aktivní Linngar.

Náměstek primátora Jiří Klsák neměljednu chvíli komu předávat čestné ceny vítězům „jeho“ poháru. Z technických důvodů, kdy se pozdě otevřel startovací box koni The Mole Catcher, byl dostihovou komisí dostih, v němž se po dlouhém soubojiBarateusem prosadil Charles Quatrieme, anulovánsouladu s Dostihovým řádem a zařazen na závěr odpoledne. Možnosti druhého startu ovšem využil pouze trenér poškozeného The Mole Catchera a tak karlovarské závodiště vidělo poprvéhistorii dostih jediného koně. Osmiletý valach získal rozhodně nejlehčí vítězství v kariéře. Podle pravidel mu stačilo absolvovat cval před tribunami.

Dva plné zásahy zaznamenal žokej Jan Verner. V úvodním dostihu dovedl vítězně do cíle Tauruse, s níž na zdejší dráze triumfovaldostihu totožné kategorie i délky téměř na den přesně před rokem. V závěrečném testu nadělil pěkný dárek k nedělním narozeninám trenérovi Ivanu Kubovi, s jehož svěřencem Layem vyhrál stylem start-cíl.

Pěknou podívanou divákům nabídl další díl letošní Pony ligy. Pohledný soubojLerrym Strakáčemsedledevítiletou Annou Lebduškovouna cílovou pásku pro sebe nakonec rozhodl IvarKlárou Kumičíkovou reprezentující Jezdecký klub ve Staré Roli.

Text a foto: Marcela Klingorová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE