reklama 11B

Světoví TOP jezdci v akci při LGCT v Estorilu

Nejlepší jezdci světa z 18 různých zemí budou soutěžit v devátém kole Longines Global Champions Tour od 9. do 11. července v malebném pobřežním městě Cascais, Estoril v překrásném Portugalsku. Druhá polovina sezony LGCT nabírá obrátky k vrcholu.
08.07.2015 17:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vedoucí jezdkyně žebříčku LGCT Luciana Diniz. Foto: Stefano Grasso / LGCT

Jmenujme alespoň některé země, jejichž vrcholoví jezdci budou při sílící bitvě ve dnech 9. až 11. července sbírat další body. Jsou jimi Ukrajina, USA, Japonsko, Maroko, Kolumbie či Irsko. S dotací 502.000 EUR, je toto CSI5* jistě nezapomenutelným mítinkem, kdy se na ohromném travnatém kolbišti o rozměrech 110 x 70 m představí prakticky všichni talentovaní jezdci světa.
 
Současný lídr žebříčku LGCT Luciana Diniz (POR) bude hledět, aby po úspěšném startu v Paříži přidala také další body při domácí Grand Prix. Od druhého Scotta Brashe jí dělí 44 bodů. Momentálně dle FEI světový jezdec číslo jedna Scott Brash bude jistě chtít také přitlačit v boji o vítězství. S dobrými šancemi na posílení pozice je také šejk Ali Bin Khalid Al Thani (QAT), momentálně čtvrtý nejlepší jezdec LGCT. Irský mladík Bertram Allen je také zpět a doufá, že udrží formu, kterou nasadil při fenomenálním vítězství v Paříži, kdy vyhrál jako nejmladší jezdec historie jedno z kol LGCT
 
Olympijský vítěz Ben Maher (GBR) se také bude snažit zůstat na vrcholu, po pařížském úspěchu v nedělním vrcholu, kdy se stal jedním ze dvou vítězů. Rozeskakovaní této soutěže se stalo hitem sociálních sítí, poté co Egypťan Karim El Zoghby protnul cílovou čáru v na setinu sekundy stejném dosaženém čase jako Beh Maher, což je na této úrovni soutěže zcela nevídaná věc. Portugalské kolo učiní vzrušujícím jistě i Edwina Tops-Alexander (AUS), Daniel Deusser (GER), John Whitaker (GBR), Hans-Dieter Dreher (GER), Kevin Staut (FRA), Pilar Lucrecia Cordon (ESP), Lauren Hough (USA) a Ludger Beerbaum (GER). 
 
Nádherný park Cascais je připraven na tři dny parkurů nejtěžšího kalibru, právě tam se loni radoval Scott Brash ze svého druhého vítězství v LGCT 2014 a nabral tak směr k zisku titulu šampiona. 
 
Cascais, Estoril je místem světového vrcholového sportu. Hostí nejslavnější jachtařský závod Pohár Ameriky, golfové, tenisové a surfařské turnaje, také motosport. Láká svým příznivým klimatem, návštěvníci se hrnou za sluncem. Cascais se stal cílem portugalské šlechty v 19. století a právě v místním vyhlášeném kasinu se zrodila v hlavě Iana Fleminga myšlenka na děj bondovky Casino Royale. V Portugalsku jsou paláce, muzea a národní parky. K návštěvě zve hlavní město Lisabon, které je v dosahu. Grand Prix Estoril je vzrušující událost, stejně jako přitahují jména jezdců, kteří zde budou bojovat o další body. 
 
Seznam přihlášených jezdců najdete ZDE. Všechny soutěže bude možné sledovat na webu LGCT TV. Sobotní Grand Prix začíná v 18 hodin.  
 
Zdroj: Tisková informace LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE