reklama 11A

52 dostihových dnů. Jockey Club zveřejnil jízdní řád sezony 2022

ikonka

Nejvíce dostihových dnů se v roce 2022 uskuteční ve Velké Chuchli (14), Pardubicích (10), Mostě a Karlových Varech (7). Termínová listina počítá v příští sezoně s deseti závodišti, snaží se vyhýbat kolizemi mezi domácími a zahraničními pořadateli.
11.10.2021 12:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

České dostihy by se měly v roce 2022 vrátit k parametrům sezony z doby před pandemií covidu-19. Vyplývá to z termínové listiny, kterou 21. září schválila Rada JC ČR a dostihová autorita ji v pondělí zveřejnila na svých webových stránkách.

Na sezonu 2022 plánuje Jockey Club ČR stejně jako v roce 2019 celkem 52 dostihových dnů. Tím prvním je 3. dubna Gomba handicap v Chuchle Areně Praha a derniéru obstará 6. listopadu mítink v Kolesách.

Ve zveřejněné termínové listině je zastoupeno deset pořadatelů. V Chuchle Areně Praha se uskuteční čtrnáct mítinků, v Pardubicích deset a po sedmi v Mostě a v Karlových Varech. Slušovice počítají s pěti dostihovými dny, Brno a Lysá nad Labem se třemi.

 

Čtěte také: Radost českého chovu! Velkou pardubickou vyhrál Talent se Složilem

 

Po odmlce se vrací do termínové listiny červencový mítink ve Světlé Hoře, dalším malým závodištěm s jedním dostihovým dnem jsou Kolesa.

Klasické dostihy jsou naplánovány ve svých tradičních termínech: Jarní cena klisen 7. května, Velká jarní cena 15. května, České derby 26. června, Oaks 7. srpna a St. Leger 4. září. Evropský pohár žokejů má termín 24. září a Velká pardubická 9. října.

Jockey Club ČR se snažil vyhnout termínovým kolizím velkých dostihů s jinými zeměmi, především se Slovenskem a italským Meranem. "Nadále budeme v kontaktu se zahraničními dostihovými autoritami a pořadateli, abychom případným termínovým kolizím předcházeli. Kvůli nedostatku jezdců jsou problematické především termínové kolize překážkových dostihových dnů," uvedl Jockey Club ČR.

Termínová listina 2022 se vyhýbá také souběhu domácích dostihových dnů v jednom termínu. "Nedochází ani k situaci, kdy si o jednom víkendu konkurují dvě závodiště kategorie A. O jednom víkendu se totiž konají dostihové dny na dvou závodištích kategorie A pouze v případě, že se na jednom konají pouze rovinové a na druhém pouze překážkové dostihy," doplnila řídící autorita.

Problémem zůstává rozdílná frekvence dostihových dnů v jednotlivých částech sezóny. Například na letní prázdniny se zatím připravuje jen deset mítinků, z vyjádření JC ČR však vyplývá, že tento počet nemusí být konečný.

"Pořádání letních dostihových dnů je finančně a organizačně náročnější, zároveň je ovšem potřeba zajistit dostatečnou nabídku dostihů v celém průběhu sezóny. Stále proto hledáme řešení pro doplnění dostihových dnů v tomto období," avizoval Jockey Club ČR.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE