reklama 11B

Upsong třetí ve Vittelu, Florian vyhrál v německých službách

ikonka

Pětiletý bělouš Upsong s Janem Kratochvílem zaznamenal v pondělí nejlepší výsledek z několika koní českých stájí, kteří se představili na francouzských drahách. Valach stáje Lokotrans vybojoval třetí místo ve steeplechase na 4200 metrů ve Vittelu.
09.08.2021 16:43  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Svěřenec Luboše Urbánka se v Prix General Christian d'Arbonneau (4200 m, 22 000 eur) dlouho držel na pozici uprostřed pole. Když se v posledním kilometru zrychlilo, zachytil nástup nejlepších a doběhl si pro třetí peníze, 8 délek a hlavu za vítězem. Druhý český zástupce Prince d'Orage s Josefem Bartošem finišoval bez světlejšího momentu osmý.

Stáj Scuderia Aichner SRL si mohla spravit chuť hned o půl hodiny později v proutěných překážkách Prix Marechal Lyautey (3800 m, 22 000 eur). Letošní dvojnásobný vítěz Colpo di Stato pod Bartošem odvodil velkou část dostihu, ale v závěru zeslábl a klesl na osmé místo.

Ve Vittelu startoval i čtyřletý Edremi ze stáje Lokotrans Slovakia CZ, v mílovém prodejním dostihu se však propadl na chvost pole už za mezníkem 1000 metrů a Radek Koplík nechal účastníka Velké ceny Slovenska docválat na desátém místě.

V závěrečném dostihu programu si připsal další francouzský úspěch předloňský český šampion Adam Florian. V classe 4 na 2400 metrů podjel na německém Visionary Dreamer při točení do cílové roviny soupeře a triumfoval jistě o 1 délku. Visionary Dreamera připravuje Wilfried Kujath, někdejší trenér současného vítěze Velké jarní ceny z roku 1997 Noble Bladea.

Ke svému pátému letošnímu startu zamířil odpoledne do Clairefontaine tříletý Bobik, který byl před dvěma týdny škrtnut z Velké ceny českého turfu. Reprezentant vlastní stáje Jiřího Michala  se po startu handicapu Prix de l Caricature Humoristique par Joyeux (1600 m, 23 000 eur) ocitl na poslední pozici. V cílové rovině nasadil k solidnímu závěru, který však nakonec stačil jen na sedmé místo.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }