reklama 11D

Playoffs v O2 areně, to je úplně jiný level závodů, říká Marek Hentšel

ikonka

Český reprezentant Marek Hentšel během uplynulého víkendu zažil svoje premiérové starty v rámci série Global Champions. V Šamoríně startoval při soutěžích CSI2*. „Při Prague Playoffs v O2 areně to bude úplně něco jiného, než je to tady,“ uvedl.
20.10.2021 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D


Starty Marka Hentšela při Global Champions ve slovenském Šamoríně byly pouze předzvěstí účasti při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. „Je to pro mě určitě zážitek. Nemyslím, že by to byl zážitek z obtížnosti parkurů, ale zážitek potkat se s takovými jezdci je velký,“ říká v úvodu rozhovoru.

„My tady v Šamoríně závodíme od února, kdy se v České republice závodit nemohlo. Teď je to tu úplně něco jiného, vše je tu jinak, ale ta hala je tak obrovská, že se tu vše ztratí,“ hodnotí speciální aranžmá mítinku Global Champions. 

Marek Hentšel ještě nikdy při závodech této světové túry nestartoval. „Trend je jediný můj koňský svěřenec, který na to má výkonnostně a majitelé jsou tak štědří, že mi to jsou schopni uhradit. Letos poprvé skáčeme i tříhvězdičkové závody, což je těžší než tady,“ konstatuje. 

Současně se již těší na blížící se vrchol sezony v Praze. „Prague Playoffs, to je splněný sen. Byl jsem tam na prvním ročníku jako divák a říkal jsem si, že bych se toho jednou chtěl zúčastnit jako jezdec. Je to úplně něco jiného než zde. Tady diváci skoro žádní nejsou, tam je to úplně jiný level, co se týče atmosféry. Toto beru jako klasické závody, které jsou načančané, ale diváků je tu míň, než jsme zvyklí doma. V O2 areně je to opak. Kamkoliv jedeme na závody, tak tolik diváků nikde není. To snad jen v Aachen, což jsou venkovní závody, ale z halových závodů Praha nemá obdoby,“ porovnává atmosféru jednotlivých jezdeckých akcí. 

A s jakým cílem pojede do libeňské O2 areny? „Mám koně, který je schopen na této kategorii chodit s přehledem, a i se v těchto soutěžích umístit. Chtěl bych, abychom byli na bedně a dopadli co nejlépe,“ uzavírá Marek Hentšel.

Foto a video: Radim Kaller
Redaktor: Josef Malinovský

 

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE