reklama 11A

Lenka Sekaninová: Ve Výkonném výboru mohu prosazovat zájmy oblastí

ikonka

Být současně členkou Výkonného výboru České jezdecké federace a předsedkyní oblastního výboru ČJF na jižní Moravě považuje Lenka Sekaninová za výhodu. „Je to akorát o mém čase, který trávím s federací,“ uvedla v rozhovoru před středeční konferencí.
14.02.2023 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Volební konference Jihomoravské oblasti ČJF proběhne ve středu 15. února od 17:00 hodin v brněnském hotelu International. Současná předsedkyně oblastního výboru Lenka Sekaninová je jedinou kandidátkou na tuto funkci a je tak více než pravděpodobné, že ji bude vykonávat i v dalším volebním období. 
 
V předstihu představila celkem šest kandidátů na pozice členů oblastního výboru. Jsou jimi Martina Boková, Daniela Dirigerová, Veronika Drabálková, Josef Hrabálek, Zdeněk Matýska a Kamila Růžičková. „Nemohu říct, koho bych preferovala, protože všichni jsou pro mě zajímaví,“ konstatovala v úvodu rozhovoru pro EquiRadio. Současný výbor je pětičlenný a jsou v něm vedle Sekaninové, Diringerová a Hrabálka ještě Zoltán Tóth a Tomáš Aberl, přičemž Tóth již nekandiduje a Aberl je samostatným kandidátem.
 
V předvolebním letáku je několik hlavních témat, kterým se potenciální zástupci oblasti chtějí intenzivně věnovat. Patří mezi ně transparentnost, komunikace, reprezentace oblasti, informovanost, podpora regionálního sportu, vzdělávání, podpora pořadatelů, rozvoj pony sportu, práce s mládeží a semináře pro jezdeckou veřejnost. 
 
„V rámci větší transparentnosti bychom chtěli včas zveřejňovat zápisy z oblastního výboru. S tím souvisí i komunikace, abychom komunikovali s našimi členy a poslouchali jejich názory, i když ne vždy mohou být všechny vyslyšeny, protože to třeba není v silách oblastního výboru, nebo nejsou v souladu s pravidly České jezdecké federace. – Musím říct, že za poslední dobu jsme se v komunikaci hodně zlepšili a informovanost našich členů je docela vysoká,“ zmínila kromě jiného Lenka Sekaninová ve vysílání EquiRadia
 
„V rámci podpory regionálního sportu musíme zapracovat na tom, abychom měli více pořadatelů. To je trochu naše úskalí, pořadatelů nám totiž ubývá. Náklady na pořádání závodů stále rostou a je potřeba hodně lidí, ale rádi bychom je podpořili, třeba i zapůjčením parkuru, nebo jiných věcí,“ pokračuje Sekaninová. Mezi její cíle patří i práce s mládeží a pořádání seminářů pro jezdeckou veřejnost, které se budou týkat například welfare koní, dopingu, nebo fyziologie pohybu.
 

Nepřehlédněte: Není na co čekat, již jsem svolala první schůzi, říká Veronika Dáňová

 
Lenka Sekaninová se vyjádřila také na téma mnohými kritizovaného sazebníku poplatků ČJF. Snahu o jeho revokaci však označila doslova za střílení se do vlastního kolene. „Vím, že je to nepopulární téma, ale poplatky musely být zvýšeny.“ 
 
Problém nevidí ani v kumulaci funkcí ve vrcholných orgánech České jezdecké federace. Společně s Evou Mentlíkovou je totiž jednou ze dvou oblastních předsedkyní, a tudíž členek Rady ČJF, které jsou současně členkami Výkonného výboru. „To, že jsem ve Výkonném výboru pomáhá našemu oblastnímu výboru. Informovanost je mnohem větší, a naopak mohu ve Výkonném výboru prosazovat zájmy naší oblasti a říkat, jak to chodí na oblastech,“ konstatovala. „Je to akorát o mém čase, trávím více času s Českou jezdeckou federací. Naše stanovy to nezakazují. Pokud budou nové stanovy a budou to zakazovat, tak se budu rozhodovat, ve které funkci zůstanu, a kterou opustím, ale to v tuto chvíli není na programu dne,“ dodala. Celý rozhovor si můžete poslechnout POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Foto: Stanislav Pitela, poskytla Lenka Sekaninová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE