reklama 11A

Konference Zlínské oblasti: Hojná účast a jednohlasně zvolený předseda

ikonka

V sobotu 7. ledna se v Holešově konala konference Zlínské oblasti ČJF, které se zúčastnilo 54 delegátů, což znamenalo 52% účast. Pozici předsedy oblastního výboru obhájil Josef Balaštík, který byl jediným kandidátem.
07.01.2023 18:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Po volbě předsedy oblasti delegáti volili místopředsedu. Vybírali mezi Michalem Slováčkem a Petrou Žákovskou, která obdržela 36 hlasů, zatímco druhý kandidát získal jen 17 hlasů. Na zbývající pozice členů oblastního výboru kandidovalo osm osob. Nadpoloviční většinou v prvním kole byly zvoleny Linda Křenovská a Jana Podrápská. Zbývala tak již jen jedna volná pozice, na níž kandidovali v druhém kole Pavel Hirka, Michal Slováček a Zdeněk Žíla. V tomto případě žádný neobdržel nadpoloviční většinu a do dalšího kola postoupili Michal Slováček a Zdeněk Žíla. Celkem 17 hlasů dali delegáti Michalovi Slováčkovi a 37 Zdeňkovi Žílovi. 
 
Dále byli zvoleni aklamací delegáti na celostátní konferenci ČJF, která se uskuteční v jarních měsících tohoto roku. Jsou jimi Josef Balaštík, Petra Žákovská, Linda Křenovská a Jana Podrápská. Náhradníky se stali Zdeněk Žíla, Michal Slováček, Pavel Hirka, Lenka Melichar Ševčíková, Tereza Benediktová a Petr Koláček. 
 
Hlavním tématem diskuze bylo zvýšení poplatků České jezdecké federace. „Diskuze byla velmi horlivá, což se dalo očekávat. Největší problém byla otázka zvýšení poplatků ze 100 na 500 korun, ale z pohledu mého i z pohledu pana prezidenta toto bylo vysvětleno a jednotliví dotazovatelé byli spokojeni s výsledkem toho jednání,“ uvedl Josef Balaštík v aktuálním rozhovoru pro EquiRadio.
 
Dalším tématem byla podpora klubů v následujícím období. „Vystoupil jsem s dotazem na prezidenta ČJF Radka Rouče. V oblasti máme rezervu, kterou si nechváme do rozpočtu dalšího roku. V minulosti byl docela problém tuto rezervu rozpustit, proplatit některé záležitosti, včetně zahraničních výjezdů našich reprezentantů. Rád bych z těchto prostředků podpořil naše regionální závodiště. Bylo nám řečeno, že tyto rezervy můžeme vrátit zpět do oblasti, což je důležité. Určitě některá závodiště, která fungují a mají zájem, tak je podpoříme a podpoříme i ty, kteří skončili z důvodu špatné ekonomiky. Ale primárně jednotliví pořadatelé musí projevit zájem a postavit ty závody tak, aby byly smysluplné a lidé měli důvod tam dojet,“ konstatoval Josef Balaštík ve vysílání EquiRadia
 
V diskuzi vystoupil také ředitel Zemského hřebčince Tlumačov Ondřej Mamica a vyslovil podporu spolupráce v oblasti sportu i vzdělávání. Člen Výkonného výboru ČJF Marek Holub přítomným osvětlil problematiku datových schránek a přihlašování na závody.
 
Foto: poskytli Josef Balaštík a Marie Sehnalová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE