reklama 11A

Šalek obhajuje funkci předsedy: Mým cílem je pokračovat ve všem dobrém

ikonka

Severomoravská oblast ČJF bude mít v úterý 24. ledna volební konferenci. Nová jména však na kandidátce nenajdete. Pozici předsedy sedmičlenného oblastního výboru bude obhajovat Radovan Šalek, který odpověděl na pět našich dotazů.
19.01.2023 11:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Redakce EquiRadia a zpravodajského webu Jezdci.cz oslovila všech dvanáct předsedů oblastních výborů České jezdecké federace se žádostí o rozhovor. Základní otázky jsme jim v předstihu zaslali e-mailem. Radovan Šalek se rozhodl na ně odpovědět korespondenčně, což samozřejmě respektujeme.
 
Jak hodnotíte činnost oblastního výboru ČJF za uplynulé volební období?
Oblastní výbor Severomoravské oblasti a sekretářka oblasti jsou servisní organizací jezdeckého sportu. Oblastní výbor každý rok zpracuje rozpočet oblasti na činnost, schvaluje sportovní podmínky dle návrhů garantů disciplín, schvaluje rozpisy závodů, aktivně se zapojuje do práce v komisích České jezdecké federace. Jezdecký sport není o oblastním výboru, ale o chovatelích, majitelích koní, sportovcích, pořadatelích, trenérech, cvičitelích a hlavně koních. Ti všichni mají rovné podmínky.
 
Co považujete za největší úspěchy posledních čtyř let v rámci činnosti oblastního výboru ČJF?
Navážu na předchozí odpověď. Úspěchy nejsou oblastního výboru, ale celé oblasti. V oblastním výboru nejsou zástupci všech disciplín, proto už několik let máme garanty disciplín. Garanti připravují sportovně-technické podmínky pro každý rok, vybírají členy, kteří budou oblast reprezentovat na mistrovství České republiky, a mnohdy jsou vedoucí ekip. Jejich práce je součástí úspěchu celé oblasti. Simona Heidenreichová ve všestrannosti, Zdeňka Špůrková v pony sportu, Adéla Svobodová ve voltiži, Miroslava Kyselá ve vytrvalosti, Michaela Vajbarová v drezuře, Linda Janebová ve spřežení a Jan Kubricky ve skocíh. Jako úspěch považuji, že oblast pořádá oblastní mistrovství ve všech disciplínách a pořadatele podporuje finančně částkou 15.000 korun na soutěžní den. Velký zájem je o účast na oblastních centrech mládeže, které připravují naši mládež. Novinkou byl pilotní projekt pro hobby jezdce a jejich oblastní mistrovství. Zatím proběhlo pouze pro disciplínu skoky, ale od letošního roku bude i v dalších disciplínách. Severomoravská oblast má své zástupce v pracovních komisích České jezdecké federace. Za úspěch považuji sportovní výsledky jezdců a koní. To však není úspěch oblastního výboru, ale jak jsem již zmiňoval, je to úspěch chovatelů, trenérů, sportovců, majitelů koní a všech dalších profesí spojených s jezdeckým sportem. Úspěchy nejen v národních mistrovských soutěžích, ale také Evropy a světa. Tito významní sportovci jsou každoročně oceňování na galavečeru.
 
Čeho se vám nepodařilo dosáhnout v oblastním výboru, i když jste o to usilovali?
Nenapadá mě něco, co by se vyloženě nepovedlo. Možná rozběhlá spolupráce s oblastní sdružením České unie sportu by mohla mít větší obrátky.
 
Koho byste rád viděl v oblastním výboru pro další volební období a proč?
S vypracováním odpovědí jsem čekal až na sedmý den před konferencí, kdy se kandidáti mohli přihlásit. Pro mě však již předtím byla jasná volba, stávající členové oblastního výboru. Jsme sehraný tým a je mi ctí s nimi spolupracovat. Pokud budu zvolen předsedou, tak chci v týmu dle abecedního pořádku Richarda Bauera, Karolínu Holou, Jaroslava Kincla, Jana Kubrického, Kláru Šalkovou a Čeňka Šrubaře. Nikdo jiný neprojevil zájem ve stanoveném termínu.
 
Jaké jsou vaše hlavní cíle pro příští volební období, pokud budete zvolen předsedou oblasti ČJF?
Mým cílem je pokračovat ve všem dobrém, co se nám povedlo v minulosti. Ve spolupráci se všemi členy České jezdecké federace pracovat na rozvoji sportu v naší oblasti, na kterou, doufám, jsme všichni u nás hrdi. O tom však rozhodne konference v úterý 24. ledna v Klimkovicích.
 
Oblastní výbor Severomoravské oblasti České jezdecké federace tak pravděpodobně žádné změny nečekají, neboť kandidují pouze jeho současní členové. Jak již bylo uvedeno, jsou jimi Richard Bauer, Karolína Holá, Jaroslav Kincl, Jan Kubrický, Klára Šalková a Čeněk Šrubař, v čele se současným předsedou Radovanem Šalkem.
 
Redakce EquiRadia a zpravodajského webu Jezdci.cz se bude samozřejmě dění ve všech oblastech nadále podrobně věnovat a budeme se snažit s jejich představiteli jednat napřímo s možností položení doplňujících dotazů na aktuální témata, která členy České jezdecké federace či dané oblasti zajímají. 
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE