reklama 11B

Dáňová: Zdražení poplatků bude mít dopad. Chci vidět konkrétní podporu

ikonka

Současná členka oblastního výboru ČJF na Vysočině Veronika Dáňová je aktuálně jedinou kandidátkou na funkci předsedy pro další volební období. Jak přiznala v rozhovoru, se současným předsedou o kandidatuře hovořila téměř dva měsíce.
04.02.2023 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
„Jsem členkou oblastního výboru od loňského podzimu, kdy mě oslovili, zda bych si nevzala na Vysočině na starosti poníky. Když se Jaroslav Grodl rozhodl, že nebude pro další volební období kandidovat na pozici předsedy výboru, tak mě oslovil, zda bych se o tuto pozici nechtěla ucházet. Přiznám se, že jsem to v plánu neměla, ale za těch pár měsíců, kdy jsem měla možnost nahlédnout pod pokličku dění v oblasti, tak jsem uznala, že je potřeba pomoci a na kandidaturu jsem přistoupila,“ prozradila v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Veronika Dáňová.
 
Současně přiznala, že dříve dění v oblasti, resp. oblastním výboru sledovala spíš z pozice jezdce. „Ne, že by mě to nezajímalo, ale připadalo mi, že jsme hodně vzdálení a chybí nám hodně informací. I z tohoto důvodu jsem se rozhodla, že jim pomohu.“
 
Práce všech lidí pro Českou jezdeckou federaci si velmi váží. „Mám obrovskou pokoru k těmto lidem. Nebýt těch, kteří to dělají ve volném čase a bez nároku na honorář, tak by možná ani ty oblasti vůbec neexistovaly. A to si možná hodně osob neuvědomuje. Zároveň každý, kdo vstoupí do oblastního výboru, tak si musí uvědomit, že se nezavděčí všem. Hodně věcí se povedlo a je na co navazovat. Jsou věci, které fungují velmi dobře, ale jak jsem nahlédla pod tu pokličku víc, tak vnímám i ty rezervy a je kam se posunout,“ přiznává.
 
Veronika Dáňová je stále aktivní jezdkyní, i když se na závody dostane v pozici účastníka jen párkrát do roka. „Jsem takový koňský srdcař, spíš jsem se věnovala chovu koní. Aktivním jezdcem je hlavně můj syn, ten těch závodů absolvuje mnohem víc. Koním se věnuji nějakých sedmnáct let, ale aktivně jsem začala závodit až když začal závodit můj syn,“ prozradila na sebe. 
 
V rámci jejich Sportovní stáje Valentýna se rozhodli zařadit i mezi pořadatele závodů, a tak může využít relativně čerstvě získaných zkušeností i v této oblasti. „Tím, že jsme závody pořádali vloni poprvé, tak cítím, že tu chybí vzdělávání pořadatelů a také informovanost. Teď mě trochu překvapily poplatky v sazebníku v rámci každého startu, které mají pořadatelé odvádět, a tak pokud budu zvolena předsedkyní oblasti, tak se budu jistě ptát na konkrétní podporu pořadatelů ze svazu,“ zmínila hojně diskutované téma sazebníku poplatků.
 

Nepřehlédněte: Grodl: Chci se věnovat více svému klubu. Na všestrannost mám slabost

 
I když je za povinný odvod patnácti korun z každého startu pro ČJF přislíben příspěvek ve formě úhrady nákladů na hlavního rozhodčího zhruba ve výši dvou tisíc korun, tak to jako příliš silnou podporu nevnímá. „Motivující podpora to není, zvlášť u drezur, při kterých jsme měli zhruba osmdesát startů. – Když spočítám náklady, tak nebýt občerstvení, byli jsme v hluboké ztrátě. Je to o shánění sponzorů, abychom vůbec mohli závody upořádat,“ konstatovala.
 
I když chápe, že zdražení bylo nezbytné, nesouhlasí s tím, jak byla celá situace komunikována s členskou základnou. „Myslím si, že to bylo hlavně nešťastně komunikované. Chápu, že chceme být samostatnější. Souhlasím i se zdražením některých poplatků, ale některé mi přijdou opravdu nesmyslné. Hlavně si myslím, že to bude mít dopad do oblastí. Děti, které si dnes zazávodí při jedněch, možná dvou závodech v sezoně, tak už mi oznamovaly i v mé stáji, že budou chtít letos jen hobby licenci, protože je to pro ně zásadní částka. – A určitě bych nesrovnávala jezdectví s ostatními sporty a jejich poplatky. Třeba můj syn hraje hokej, kde platím 5.000 korun ročně, ale má v tom trenéra, halu a ta pomoc vůči dětem je mnohem větší. Takže určitě chci vidět nějakou další konkrétní podporu, která přijde do oblasti,“ dodala ve vysílání EquiRadia Veronika Dáňová.
 
Foto: poskytla Veronika Dáňová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE