reklama 11C

Za 20 let je počet subjektů ČJF na Zlínsku čtyřnásobný, uvedl Balaštík

ikonka

Již dvě desetiletí je v centru dění Zlínské oblasti České jezdecké federace Josef Balaštík, který se v sobotu 7. ledna bude ucházet o znovuzvolení. „V naší oblasti si potrpíme na to, abychom drželi pospolu,“ uvedl v předvolebním rozhovoru.
05.01.2023 11:53  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB
reklama 12C
 
„Vždy jsem se opíral o členy výboru a jejich práci, kterou odváděli vždy dobře. Velmi si toho vážím,“ konstatoval Josef Balaštík ve vysílání EquiRadia, které se stejně jako redakce Jezdci.cz bude pravidelně věnovat přípravám a průběhu oblastních konferencí České jezdecké federace. Ty budou probíhat zhruba do poloviny března letošního roku.
 
„Zlínská oblast začala před dvaceti lety s dvaceti šesti subjekty. Kopíruje oblast Zlínského kraje a v současné době máme sto subjektů. Několik jich je i z jiných krajů a moc si toho vážím,“ řekl současný předseda, který si v rozhovoru pochvaloval spolupráci se zástupci Zlínského kraje, ale také s Českou unií sportu.
 
V uplynulých letech na Zlínsku zaznamenali enormní nárůst pony sportu, což považuje Balaštík za jeden z největších úspěchů. „Za odborného vedení Zdeňka Žíly se nám osvědčila Oblastní centra mládeže. Velkým přínosem pro tuto činnost byla i Petra Žákovská. Výsledky se nám projevují na kolbištích na úrovni mistrovství České republiky. Velkou radost nám dělají i voltižáci a vynikajících výsledků dosahujeme i ve všestrannosti,“ shrnuje předseda, který nebude mít při konferenci žádného protikandidáta. 
 
„Pokud obhájím pozici předsedy, budu usilovat, aby se regionální závody vrátily zpět do oblastí,“ nastínil jedno z palčivých témat. „Udělám maximum pro to, aby Zlínská oblast měla dobré podmínky, aby subjekty a lidé u nás byli spokojeni. Dále budu spolupracovat se Zlínským krajem, jelikož ta spolupráce má výsledky. Budu též spolupracovat se sponzory, které máme. Dál bych chtěl přenášet potřeby členů Zlínské oblasti na Radu a konferenci ČJF. Určitě budu podporovat mladé rozhodčí, které budeme potřebovat do oblasti. Ten generační zlom tady je, takže určitě podpora mladých rozhodčích je důležitá. Dále bych chtěl vytvořit nový systém hodnocení Středomoravské jezdecké ligy. Významná je pro nás spolupráce se Zemským hřebčincem Tlumačov. Je to takový středobod naší oblasti, tak bych chtěl, aby tam probíhala nadále Oblastní centra mládeže a vzdělávací akce. Určitě budu nadále tvrdě vystupovat na radě ČJF proti slučování oblastí, byť jen na úrovni sekretářů. Sekretář oblasti ví nejlépe o dění v oblasti a je to hybná páka,“ zmiňuje kromě jiného Josef Balaštík ve více jak patnáctiminutovém rozhovoru na EquiRadiu.
 

Čtěte také: Komentář: Nový volební řád ČJF aneb jak si usnadnit znovuzvolení

 
Redakce EquiRadia a Jezdci.cz oslovila všech dvanáct předsedů oblastí České jezdecké federace se žádostí o rozhovor před i po jejich oblastní konferenci. V předstihu obdrželi pět základních otázek. 
 
V týdnu před konáním konference nás zajímá, jak současný předseda hodnotí činnost oblastního výboru ČJF za uplynulé volební období, co Co považuje za největší úspěchy posledních čtyř let v rámci činnosti oblastního výboru ČJF, čeho se nepodařilo dosáhnout v oblastním výboru, i když o to členové usilovali, koho by rád viděl v oblastním výboru pro další volební období a proč. Poslední otázka směřuje na hlavní cíle pro příští volební období, pokud bude dotyčný zvolen předsedou oblasti ČJF.
 
Hned po skončení konference nás bude zajímat, kolik dorazilo delegátů na oblastní konferenci a kolik je celkový počet subjektů ve vaší oblasti, dále pak jak dopadly volby předsedy, příp. místopředsedy a dalších členů oblastního výboru. V neposlední řadě bude důležité zmínit, kdo jsou zvolenými delegáty na celostátní konferenci ČJF nebo jaká témata se probírala v rámci diskuze na konferenci oblasti ČJF, případně zda vzešla z diskuze nějaká usnesení konference.
 
Foto: poskytl Josef Balaštík



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE