reklama 11D

ČJF chystá úpravu ZZVJ i novinky ve vzdělávání instruktorů a trenérů

ikonka

Šéfka Vzdělávací komise ČJF Klára Šalková přestavila na posledním zasedání Výkonného výboru a Rady ČJF v roce 2020 nový koncept Vzdělávacího dokumentu. Ten mj. upravuje Zkoušky základního výcviku jezdce, ale i vzdělávání instruktorů a trenérů.
09.01.2021 19:01  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Nový koncept Vzdělávacího dokumentu upravuje nejen Zkoušky základního výcviku jezdce (ZZVJ), ale také vzdělávání instruktorů a trenérů a upravuje systém vzdělávání jezdců obecně. 
 
„Očekávám, že výsledkem diskuze, kterou nyní dokument projde, budou nové otázky pro zkoušky jezdců, nové požadavky pro získání licence rozhodčího či trenéra. Pokud vše stihneme projednat podle plánu, vstoupí dílčí změny v platnost od 1. dubna letošního roku,“ uvedla prezidentka ČJF Olga Plachá v lednovém newsletteru.
 
Z prosincového zápisu Výkonného výboru ČJF lze dále vyčíst, že cílem nového způsobu přípravy a absolvování ZZVJ je prověřit připravenost jezdce k praktické i teoretické části ZZVJ formou jedno až dvoudenního soustředění účastníků pod vedením schválených komisařů ZZVJ a trenérů III. nebo II. třídy sestávající z teoretické a praktické části. Výstupem bude, že uchazeč, který je způsobilý ke složení ZZVJ, obdrží od komisaře protokol o absolvování s doporučením k přihlášení na ZZVJ. Poté může absolvovat ZZVJ sestávající z teoretické a praktické zkoušky. 
 
Výkonný výbor ČJF tuto informaci o novém směru ZZVJ předloženou Klárou Šalkovou vzal na vědomí.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE